Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ceballos trivs bra i Arsenal och kan tänka sig att stanna.

Ceballos öppnar för att stanna

mån 20 jul 2020 kl 16:17

Beslutet ligger hos Real Madrid. Men Dani Ceballos verkar sugen på en fortsättning i Arsenal.

I en längre intervju med Sky snackar Real Madrid-lånet Dani Ceballos och säsongen som snart är över - och framtiden.
Han vet inte själv hur det kommer bli nästa säsong.
Men utesluter inte en fortsättning i norra London.
- Just nu tänker jag bara på matcherna som vi har kvar för vinner vi dem så har vi en chans att kvalificera oss för Europa League. Sen måste jag behålla kylan. Jag behöver åka tillbaka till Real Madrid och de behöver fatta ett beslut för jag har kontrakt med dem i tre år till. Så fort jag får reda på deras beslut kommer jag sätta mig ner med min familj och folket runt mig för att se vad som är bäst för mig nästa säsong.
- Men sanningen är den att jag trivs väldigt bra i Arsenal. Det är en klubb som jag redan har ett års erfarenhet av, så det skulle vara lätt att komma tillbaka. Jag skulle inte behöva anpassa mig till ett nytt lag eller en ny liga med olika tränare och spelare.

Ceballos säger att flytten från Spanien till England var tuff. Han hade svårt att komma in i spelet, men efter det att laget reste till Dubai under vintern har det mesta släppt.
Och efter omstarten har mittfältaren varit given i Mikel Artetas lag.
- Spansk fotboll är mycket mer taktisk och teknisk. I England är det mer fysiskt. Här är topplagen Liverpool, Manchester City och Manchester United de som är mest fysiska.
- Jag hade svårt att anpassa mig till det och hitta rytmen i spelet, vilket var det jag förväntade mig för tempot är så högt. Men efter min skada har jag kommit tillbaka bra och nått en bra nivå. Jag har gått framåt både fysiskt och tekniskt.

Hårt slit på träningsplanen har betalat sig för Ceballos.
- Sanningen är den att jag jobbat så hårt. Jag har tränat på mitt max och nu har jag en väldigt hög fysisk nivå. Det tillsammans med att jag har bollen, vilket tränaren gillar, gör att jag passar bättre in i laget. Efter att vi kom tillbaka från Dubai har jag praktiskt taget spelat varje minut. Det är tack vare Arteta, men också tack vare det jag gjort och det jag presterat på planen.