Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cazorla kommer lämna Spanien för spel i Qatar.

"Om hans tränarkarriär får vi se"

tis 21 jul 2020 kl 11:32

Det har snackats om att Santi Cazorla skulle vara aktuell för en tränarroll i Arsenal. Men inga diskussioner har ägt rum. - Inte än, säger Mikel Arteta.

Santi Cazorla gjorde sin sista match för Villarreal häromdagen. Kort där efter meddelade den förre Arsenalmittfältaren att det kommer att bli spel i Al Saad i Qatar, där han blir klubbkamrat med Xavi.
Det har surrats om att Cazorla skulle vara aktuell för en comeback i Arsenal.
Där en roll i Mikel Artetas tränarteam varit på tapeten.

Nu lär inte det hända den här sommaren, men när Arteta snackade om Cazorla på presskonferensen inför kvällens möte med Aston Villa sade han:
- Min åsikt om Santi kan inte bli något högre. Först och främst personligheten, vilket typ av person han är och vad han bidrar med till omklädningsrummet. Men också på planen och vilken han spelare han är som visat under sin karriär. Om hans tränarkarriär och framtiden så får vi se vad som händer. Just nu har han precis avslutat i Villarreal så låt honom njuta av det så får vi se vad som händer framöver.
Har du haft några diskussioner med Santi om en tränarroll i Arsenal?
- Inte än.

35-årige Cazorla har kommit tillbaka väldigt starkt efter den svåra skadan han hade i slutet av sin Arsenaltid. Under den senaste säsongen i La Liga har han spelat 35 matcher och gjort 11 mål och tio assist. Dessutom gjorde han fyra mål ett en assist i Copa Del Rey.