Medlemmar: 7545 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arteta leda Arsenal till två segrar till i ligan den här säsongen?

Hur mycket roterar Arteta ikväll?

tis 21 jul 2020 kl 15:07

Två ligamatcher kvar. Aston Villa borta ikväll. Kommer Mikel Arteta ge de som fått lite speltid chansen?

Ska Arsenal nå Europa League via Premier League så krävs att man vinner de två sista ligamatcherna. Aston Villa borta ikväll och Watford hemma på söndag.
Samtidigt måste Crystal Palace slå Tottenham i avslutningsomgången.
Eller att Wolves förlorar mot Chelsea och att vi tar in deras fem plusmål.
- Jag ville att vi skulle vara i ett läge där chansen fanns, och helt klart finns den. Vi har det inte i egna händer, men vi behöver göra ett försök och ska försöka att vinna de två sista matcherna och se vad som händer. Gör vi det har vi en bra chans, säger Mikel Arteta.

Men kvällens match är tuff. Aston Villa är i princip piskat att vinna för att inte ramla ur Premier League. Birminghamlaget har 31 poäng (-27) och är på fel sida strecket. Watford är precis ovanför med 34 pinnar (-23).
- De behöver troligen vinna båda sina två matcher som är kvar för att ha en chans att hålla sig kvar, säger Arteta.
- När du är i den situationen och slåss för ditt liv så kommer de att ge allt. Vi behöver ha samma inställning. Vi behöver ju också vinna båda matcherna som är kvar för att ha en chans att kvalificera oss för Europa och det är inställningen jag vill se från alla inblandade.

Arsenal har spelat massor med matcher den senaste tiden och troligtvis kommer Arteta rotera truppen lite ikväll. Han får tillbaka Eddie Nketiah från avstängning och Cedric Soares som var cup tied i helgen.
Men hur slitna är de som lirat mycket?
- Jag får se hur de återhämtat sig för de har spelat många minuter och de senaste matcherna. Jag kommer plocka ut ett lag som kan slå Villa.

Det verkar dock som vanligt som att Mesut Özil och Matteo Guendouzi inte kommer att vara med. Arteta var inte så snacksugen om det på presskonferensen.
Han sade att Özil tränade med laget och att han inte tagit ut någon trupp än.