Medlemmar: 5159 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Snart är William Saliba en Gooner.

Saliba: "Jag föll för Arsenal direkt"

fre 24 jul 2020 kl 15:55

William Saliba är snart på plats i London. Nu säger mittbacken att gillat klubben länge. - Jag är kär i Arsenal, säger 19-åringen.

Klubbarna kom inte överens och han får inte spela den franska cupfinalen ikväll. Men William Saliba kommer stötta sitt Saint-Etienne på plats på Stade de France.
- Det kan jag inte missa, säger mittbacken till L'Equipe som GFFN har översatt.
- Eftersom jag inte kan spela vill jag i alla fall uppleva så mycket av finalen som möjligt genom att stötta mitt lag på arenan. Det hade inte blivit det samma framför teven. Det är viktigt för mig att vara där. Förhoppningsvis vinner Les Verts. Det ger mig också chansen att säga hej då till mina lagkamrater på riktigt. Eftersom jag lämnade som om jag vore en rånare.

Saliba trodde att klubbarna skulle lösa "konflikten" så att han skulle kunna spela finalen - och göra sin sista match för Saint-Etienne innan flytten till London.
Men så blir det inte.
- Det hade blivit min första final under mitt andra år som proffs. Självklart hoppas jag kunna spela i andra finaler, men man vet inte hur det blir. Sedan hade det blivit en sista match med klubben som formade mig. Jag hoppades och hoppades. På riktigt. Även när det blev omöjligt. De två klubbarna gjorde allt så att jag skulle kunna spela, men lyckades inte komma överens. Jag blev väldigt besviken.

Den unge mittbacken berättar också i intervjun hur han tidigt började gilla Arsenal efter att klubben genom åren haft massor med franska spelare.
- Jag föll för Arsenal direkt. Ett antal franska spelare har varit där. Arsenal har inte varit i toppen på tre, fyra år. Men som Saint-Etienne, det är klubbmärket, historien och fansen som gjorde att jag ville ha det. Jag är kär i Arsenal. Det tilltalar mig. Jag tvekade aldrig. Jag upplever en annan värld.