Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hur mycket kan Bukayo Saka lyfta under Mikel Artetas ledning?

Saka: "Det är saker du drömmer om"

lör 25 jul 2020 kl 13:00

Nytt kontrakt och nytt tröjnummer. Bukayo Saka ser fram emot att spela i tröja nummer 7. - Jag är så glad att få det, säger han.

Bukayo Saka har verkligen slagit igenom med dunder och brak. 18-åringen har spelat 36 matcher den här säsongen och gjort fyra mål. Men han har också hunnit med att skriva på ett nytt långtidskontrakt med klubben.
Och få ett nytt tröjnummer.
Saka har gått från 87 till 77 till 7.
Ett nummer som David Rocastle, Robert Pires och Tomas Rosicky spelat i.
- Jag är så glad att få det. Det är saker som du drömmer om och när man tänker på vilka legendarer som haft det är det en så stor ära att ha det, säger Saka till Sky.

I intervjun pratar han även om landslagsspel. Saka har representerat England på ungdomsnivå, men säger att han inte vet hur han ska göra om han blir uttagen i A-landslaget.
Ynglingens föräldrar kommer från Nigeria så det är ett alternativ.
- Det är ett svårt val.
- Jag är glad över att ha representerat England på ungdomsnivå, men jag är också stolt över mitt nigeriska ursprung från mina föräldrar. Jag har inte blivit uttagen i något landslag än så jag för behålla ödmjukheten och när tiden är inne så kommer jag göra mitt val.

Han snackar även om Pierre-Emerick Aubameyang - en spelare som han brukade sitta och titta på på läktaren som han nu spelar med på planen.
- När man spelar i akademin får man biljetter till A-lagsmatcherna så jag brukade se honom göra mål. Att få spela med honom är bara fantastiskt. Man vet att han kommer att göra mål för oss. Han är en så bra kille som hjälper alla unga spelare med råd och han är rolig dessutom.

Nästa helg kan Saka vinna sin första titel med Arsenal när klubben spelar FA-cupfinal mot Chelsea.
- Det är fantastiskt. Att ha den chansen under min första hela säsong. Hade du sagt att det skulle hända för ett år sedan hade jag inte trott på det.