Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka njuter av fotbollslivet igen i norra London.

"Han har vunnit tillbaka alla igen"

sön 26 jul 2020 kl 12:00

Från frysboxen till given i laget. Det har hänt mycket med Granit Xhaka sedan Mikel Arteta tog över Arsenal.

Allt tydde på att Granit Xhaka skulle lämna Arsenal när Mikel Arteta anställdes som tränare precis före jul. Mittfältaren hade blivit av med kaptensbindeln och skrikit mot klubbens fans.
En flytt till Berlin var högaktuell.
Men Arteta fick schweizaren på andra tanker och när vi nu är på väg att summera säsongen är det helt andra tongångar.

Inför eftermiddagens avslutade Premier League-match mot Watford pratar Arteta om den förvandling som skett med Granit Xhaka.
- Ni vet förmodligen bättre än mig vad som hände och hur mycket det påverkade de båda sidorna när det hände. När jag kom hade jag riktigt höga tankar om honom, jag kände honom väl och försökte övertyga honom om att han har en plats här, att han kunde njuta av sin karriär här och att hans familj kunde vara lycklig.
- Han har jobbat riktigt hårt och vunnit tillbaka alla igen. Han börjar njuta av det, det kan man se. Och när man får ihop de här två aspekterna, det är då en spelare kan prestera på högsta nivå.

Sakta men säkert under säsongen har Arteta fått Xhaka att känna sig mer och mer behövd.
Och mittfältaren har blivit bättre och bättre.
- När en fotbollsspelare känner att fansen stöttar dig, att du känner dig älskad, så ökar viljan och energin. Sedan jag kom hit jag såg det mot Granit. Atmosfären var helt annorlunda. De applåderade honom, stöttade honom och var bra. Förhoppningsvis kan han njuta av det när fansen är tillbaka.