Medlemmar: 8566 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arteta och Arsenal avsluta ligasäsongen med en seger?

"Vi har en underbar utmaning"

sön 26 jul 2020 kl 12:25

Arsenal är tia - och kan som bäst bli åtta. Inför Premier League-avslutningen säger Mikel Arteta: - Tabellen ljuger inte efter tio månader och 38 omgångar.

En extremt händelserik säsong är på väg att ta slut. En säsong där massor med saker som de flesta aldrig upplevt tidigare har hänt. Det återstår en ligamatch, Watford hemma idag, och sedan cupfinal på Wembley nästa helg.
Mikel Arteta summerade läget inför dagens avslutningsmatch så här:
- Tabellen ljuger inte efter tio månader och 38 omgångar. Förhoppningsvis kommer nästa säsong att bli väldigt annorlunda. Vi har en underbar utmaning, en krävande sådan men fantastisk framför oss. Vi behöver få det rätt och ta klubben tillbaka dit där hör hemma med de andra toppklubbarna i det här landet och i Europa. För att kunna göra det krävs bra beslut, säger spanjoren.

Arsenal har inte mycket att spela för i eftermiddag. Som sämst kan Artetas gäng bli tia, där man är nu. Som bäst kan man klättra förbi Burnley och Sheffield United och blå åtta.
Klart är dock att säsongen är den sämsta sedan 1994/1995 då laget blev tolva.

Men även om inte Arsenal har något att spela för i slutomgången har motståndaren Watford desto mer. Laget, som leds av den förre Arsenalkeepern Graham Stack efter det att Nigel Pearson fått kicken, behöver ta fler poäng än Aston Villa i slutomgången för att inte åka år. Lagen har samma poäng, men Watford är under strecket eftersom de har sämre målskillnad (ett mål).
Aston Villa möter West Ham borta i eftermiddag.