Medlemmar: 3845 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba och Tierney dagens målskyttar för Arsenal

Arsenal avslutade med seger

sön 26 jul 2020 kl 19:29

Två mål av Auba och ett av Tierney räckte. Även om Watford krigade sig tillbaka in i matchen räckte det inte hela vägen. Arsenal avslutade ligan med seger 3-2.

Första halvlek:

En minut hann gå. Sen bev Lacazette knockad i bakhuvudet i straffområdet. Ceballos följde upp med ett skott som gick strax över. Mike Dean tyckte inte Dawsons tackling på Laca var nog, såklart, men VAR-teamet tykte det var värt att titta extra på. Tre minuter skulle det granskas. Sen fick Dean motvilligt peka på straffpunkten och Aubameyang steppade upp. 1-0 Arsenal. Stensäkert av Auba som placerar in bollen fint i hörnet. 

Det dröjde dock inte allt för länge förrän Watford fick ett strålande läge för att kvittera. Doucore blir inspelad, gör bort sin gubbe och går på skott, som Ceballos täcker fint. Bollen landar dock hos Perreira som avslutar fårn nära håll, men Martinez fotparadar fint. Inte allt för långt efter får bortalaget ännu en möjlighet men Rob Holding står denna gång på rätt ställe och täcker nick. 

Watford hade ett par kontrigar som hotade. Men det var istället Arsenal som utökade ledningen. Fin boll ut till Auba som tar emot i straffområdet och lägger den tillbaka till Tierney. Den skotske vänsterbacken ser ut som en rutinerad målskytt när han enkelt placerar in bollen vid stolproten. Skottens första mål i Arsenal.

Watford verkade stänga av något. Luften gick nog ur de gulklädda, som insåg att deras framtid inte ligger i Premier League nästa säsong. Aubameyang får ett inspel mot sig, tar ner den på ett halvdåligt sätt men lyckas få iväg en cykelspark. 3-0 Arsenal. Otroligt dåligt försvarsspel av Watford. 

Mike Dean hade dock inte gjort sitt sista den här halvleken. Welbeck blev framspelad, Luiz hoppar in, något för sent och smäller till Welbeck efter hans skott. Martinez tar skottet, men Watford får straff. Troy Deeney 3-1. Den här straffen var tydligen solklar enligt Dean. Selektivt seende. 

Första halvlek slutade 3-1. Gula kort på Hughes och Xhaka.

Andra halvlek:

Watford fortsatte jaga för att eventuellt kunna hålla sig kvar i Premier League. Ett långt inkast landar efter lite flipperspel hos Masina som trycker till, strax över. 

Arsenal styr det mesta av matchen och Arteta gör ett par rotationsbyten, helt enligt plan. Maitland-Niles är nära att utöka ledningen när han gör bort sin back och går på skott. Men Foster svarar med en fin enhandsräddning. I sekvensen efter fick Martinez visa att han höll sig vaken och gör en in räddning när Welbeck avslutar från nära håll. Den forne Arsenal-anfallaren skulle dock få sitt mål. Efter lite avvaktande försvarsspel så får Welbeck en pass på sig in i straffområdet och kan peta in 3-2. Helt plötsligt liv i matchen.

Holding fick, ett otroligt billigt gult kort, när Hughes blev fälld utanför straffområdet. Perreiras frispark strax utanför krysset. Sen ångade Watford på mer. Sarr löpte ner och förbi på kanten. Welbeck fick bollen till sig i mitten, klackar och Martinez tvingas till en superfin räddning när han får sträcka ut rejält. 

Från ingenstans får Arsenal sedan ett friläge. Nketiah sölade lite med bollen och spelade sedan fram Aubameyang som inte fick till avslutet och bollen täcktes undan till hörna. Något snäv vinkel för Auba.

Watford tryckte på framåt, och Arsenal låg på kontring. Bortalaget slogs för överlevnad i ligan, och det syntes. Arsenal som inte hade något att spela för såg inte lika engagerade ut. Watford hotade med ett par farliga inspel, men lyckades inte denna afton. Watford är utslagna ur Premier League, och Arsenal vann säsongens sista match.

Tre tankar om matchen:

David Luiz slår nya rekord
När jag var liten satt jag ofta och glodde i Guiness rekordbok. En av höjdpunkterna på året var när den nya upplagan kom och man ville se vilka som hade slagit sig in det här året - och hur mycket mer navelldudd den där snubben hade sparat som finns med varje år. För alla rekord är väl roliga, eller? Nja, vi får nog fråga David Luiz om det. När vi lägger säsongen 2019/2020 på hyllan så ser brassens facit ut enligt följande. Fem gula kort, två röda och fem orsakade straffar. Det sistnämnda är nytt Premier League-rekord. Ska vi ta nästa steg nästa säsong så är detta inte acceptabelt. Även om Luiz har dominerat vissa matcher så är fem straffar för mycket. 

Bra första, sämre andra
Watford visade verkligen varför de inte kommer spela Premier League nästa säsong. Aubameyangs cykelspark till 3-0 ser ut att vara taget från en träningsmatch, med tanke på hur dåligt försvarsspelet var. Vi såg stundtals livfulla ut och kreativa offensivt. Även om Watford chans-kontrade en del och skapade en del oreda så var det ändå under kontroll. I andra halvlek slappnade vi av igen, sådär som vi gjort tidigare. Och visst, det kanske var för att Watford hade allt att vinna och vi ingenting. Men jag tycker ändå man har sett tendenser av detta i tidigare matcher under säsongen. Vi behöver vara bra i 90 minuter för att ta nästa steg. Vi behöver vara bra även fast fotboll är jobbigt ibland. 

Äntligen över
Nu är det bara finalen kvar. Och det är faktiskt en lättnad. Även om Arsenal är bland det bästa jag vet i livet så har den här säsongen känts otroligt märklig - och jag är glad över att den är slut. Vi stänger den här säsongen på 8:e plats. 40 poäng från förstaplatsen. Nu är det som sagt bara finalen kvar, och tack och lov för det. Jag får passa på att tacka alla ni som läst och kommenterat på matchrapporterna - även om ni inte alltid hållit med om betygen. Nu laddar vi om för FA Cup-finalen. Nästa säsong blir bättre, jag lovar.

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 8
Dunderräddning på Welbecks klack. I övrigt såg han sådär stabil ut som han gjort de senaste matcherna. 

Ainsley Maitland-Niles 6
Satte Pepe i spel en hel del när vi anföll. Höll sig stabil i defensiven, klart godkänd.

David Luiz 4
Femte straffen detta Premier League-år. Slarvig. Förhoppningsvis har han nu gjort ett misstag och kan vara stabil och trygg igen i finalen. Kanske saknar Mustafi?

Rob Holding 5
Svårbedömd, då det blandades och gav en hel del. Stod för ett par viktiga blockeringar men lyckades ibland orsaka hörnor på enkla rensningar. Inte helt med i matchen. Kanske borde ha en 6:a egentligen.

Kieran Tierney 7
Kul med sitt första mål i Arsenal-tröjan. Såg pigg och bra ut defensivt när han fick kämpa en del med Sarr och offensivt med ett mål.

Granit Xhaka 6
Stabil insats av Xhaka utan att lysa på något sätt. Onödigt att snacka till sig ett gult kort, Mike Dean tar ju varenda chans att straffa oss.

Dani Ceballos 7
Gjorde några riktigt fina och viktiga brytningar och flyttade bollen fint på mittfältet. 

Joe Willock 5
Vill så gärna att du ska lyckas, men har svårt att se det, framförallt sådana här matcher. Hittar liksom inte helt rätt.

Nicolas Pepe 6
Började bra med att vara livlig längs kanten. Watford var tungna att ta två gula kort när han brände iväg för att kontra. Lyckades väl dock inte skapa mycket i första.

Alexandre Lacazette 6
Får mer spela en support-roll än en renodlad anfallare. Gör det bra stundtals och vinner straff åt oss.

Pierre-Emerick Aubameyang 9
Två mål. Dock ett för lite för att kvittera i skytteligan. Avslutar ligan på ett bra sätt, målgaranti.

Inhoppare:

Sead Kolasinac 5
Såg inte ut att vara med i matchen, ofokuserad ochinte med i matchen.

Eddie Nketiah 6
Blåste lite nytt liv i anfallet när han kom in, även om han kanske borde ha avslutat själv istället för att osjälviskt passa Auba.

Lucas Torreira 5
Gjorde inte värst mycket, förutom att dra på sig en farlig frispark i slutet. 

Reiss Nelson 6
Piggt inhopp från Nelson som drog ner på sin kant ett par gånger.

Kommentarer

Bild för Jörgen Westerdahl

- Luiz har ensam kostat oss Europa plats. 

- Ser absolut inte storheten i Pepe.

- Vi betalar fortfarande för Özil.

- Efter sp#rs IGEN 

+ Säsongen är äntligen ( nästan)slut och man ser fram emot Finalen.

+ Många ungdomar på G

+ Arteta kan ta oss långt, med rätt förutsättningar. 

Bild för David Pearson

Vilket otroligt uselt försvarsspel. Luiz gör som så ofta bort sig fullständigt! Mustafi kommer verkligen bli saknad i finalen, så sorgligt att han skadade sig.

Men det viktigaste idag var att ingen blev skadad inför finalen. 

Bild för Patric Johansson

Tänkte er Luiz och Silva nästa säsong, om ryktena stämmer. Burrrrrrrr

Supporter sedan 1983! 

Bild för Ulf Åkermark

Fa cupen är väl det som gäller nästa lördag. Luis ej förvånad när Tyskland vann med 7-1 VM i Brasilien alldeles för ojämn. Özil sitter och räknar in en lön utan dess like. Synd att Wenger skrev om det kontraktet en tro att han lämnar. Laca är ojämn den osså. Säsongen är inte bra och bytt tränare blir aldrig bra. En försvarare mittis och anfallare behövs. Kanske behåller laca tills brassen kommer tillbaka. COYG 

Bild för Joacim Nyberg

E ju David luiz i ett nötskal. Vissa ggr riktigt bra men många ggr riktigt jävla usel med. Blir orolig om han ska bilda mittlås nästa säsong igen. Jag hoppas han e tänkt som en backup. Skönt att säsongen e över ska bli kul med final men förhoppningarna e låga.. Chelsea har sett bra ut men vi får se! Gör bra affärer i sommar nu Arsenal det e mkt viktigt för att inte hamna ännu värre nästa säsong 

Bild för Thomas Jotarv

Vi vann ! 
Resultatet är ej det viktiga som jag skrev tidigare. Men vi tar en en seger med oss in i nästa steg. Det finns saker attt arbeta på när vi möter ett sämre motstånd men offensiven och målskyttarna finns där. Släpp hästarn lösa nu. Vi har en FA-cup att bärga. 
Vi måste tro på det.  
Jag tror på det!!!

Go Gunners 

Bild för Sven-Erik Eriksson

Ja nu är det det cupfinalen som gäller. Alltid kul  att läsa dina kommentarer och betyg. Håller oftast med i det mesta. Tack!! 

I med-och motgång!

 

 

Bild för Andreas Näsström

Tack för att du krigar på och skriver fina matchrapporter! Hoppas att det fortsätter till nästa säsong. Och framförallt att den blir roligare än denna

Bild för Elias

Bra Jobbat Herr Rothman. Vi måste dock erkänna att säsongen har varit fruktansvärd oavsett om vi vinner på lördag eller inte, tabellen ljuger inte, vår spelar trupp är alldeles för dålig både på back sidan och mittfältet. Arteta och Edu samt den högre hierarkin har ett hästjobb framför sig, tuffa beslut att fatta, stundande transferfönster kommer bli sjukt viktig trots corona pandemin. Ligan börjar redan den 12 september så det gäller att Arsenal agerar. 

Bild för Bo Ehlde

Jörgen Westerdal : Rätt på alla punkter ..............

Bild för Lars-Olof Pettersson

Om något visade matchen mot Watford på behovet av en stabil mittback och att behålla Aubameayang. Är inte uppdaterad på hur det går i förhandlingarna med honom?

Bild för Lars Crossner@telia.com

Mike Dean förnekar sig aldrig. Han måste hata Arsenal.

Bild för Byarum
Lars Crossner@telia.com wrote:

Mike Dean förnekar sig aldrig. Han måste hata Arsenal.

Det är en "no-brainer",,, lika självklart som han håller på Spurs. Å andrasidan kände jag stor skadeglädje när hans egen klubb Tranmere åkte ur League 1,,, 

Bosse