Medlemmar: 8063 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba och Tierney dagens målskyttar för Arsenal

Arsenal avslutade med seger

sön 26 jul 2020 kl 19:29

Två mål av Auba och ett av Tierney räckte. Även om Watford krigade sig tillbaka in i matchen räckte det inte hela vägen. Arsenal avslutade ligan med seger 3-2.

Första halvlek:

En minut hann gå. Sen bev Lacazette knockad i bakhuvudet i straffområdet. Ceballos följde upp med ett skott som gick strax över. Mike Dean tyckte inte Dawsons tackling på Laca var nog, såklart, men VAR-teamet tyckte det var värt att titta extra på. Tre minuter skulle det granskas. Sen fick Dean motvilligt peka på straffpunkten och Aubameyang steppade upp. 1-0 Arsenal. Stensäkert av Auba som placerar in bollen fint i hörnet.

Det dröjde dock inte allt för länge förrän Watford fick ett strålande läge för att kvittera. Doucore blir inspelad, gör bort sin gubbe och går på skott, som Ceballos täcker fint. Bollen landar dock hos Perreira som avslutar från nära håll, men Martinez fotparadar fint. Inte allt för långt efter får bortalaget ännu en möjlighet men Rob Holding står denna gång på rätt ställe och täcker nick.

Watford hade ett par kontringar som hotade. Men det var istället Arsenal som utökade ledningen. Fin boll ut till Auba som tar emot i straffområdet och lägger den tillbaka till Tierney. Den skotske vänsterbacken ser ut som en rutinerad målskytt när han enkelt placerar in bollen vid stolproten. Skottens första mål i Arsenal.

Watford verkade stänga av något. Luften gick nog ur de gulklädda, som insåg att deras framtid inte ligger i Premier League nästa säsong. Aubameyang får ett inspel mot sig, tar ner den på ett halvdåligt sätt men lyckas få iväg en cykelspark. 3-0 Arsenal. Otroligt dåligt försvarsspel av Watford.

Mike Dean hade dock inte gjort sitt sista den här halvleken. Welbeck blev framspelad, Luiz hoppar in, något för sent och smäller till Welbeck efter hans skott. Martinez tar skottet, men Watford får straff. Troy Deeney 3-1. Den här straffen var tydligen solklar enligt Dean. Selektivt seende.

Första halvlek slutade 3-1. Gula kort på Hughes och Xhaka.

Andra halvlek:

Watford fortsatte jaga för att eventuellt kunna hålla sig kvar i Premier League. Ett långt inkast landar efter lite flipperspel hos Masina som trycker till, strax över.

Arsenal styr det mesta av matchen och Arteta gör ett par rotationsbyten, helt enligt plan. Maitland-Niles är nära att utöka ledningen när han gör bort sin back och går på skott. Men Foster svarar med en fin enhandsräddning. I sekvensen efter fick Martinez visa att han höll sig vaken och gör en in räddning när Welbeck avslutar från nära håll. Den forne Arsenal-anfallaren skulle dock få sitt mål. Efter lite avvaktande försvarsspel så får Welbeck en pass på sig in i straffområdet och kan peta in 3-2. Helt plötsligt liv i matchen.

Holding fick, ett otroligt billigt gult kort, när Hughes blev fälld utanför straffområdet. Perreiras frispark strax utanför krysset. Sen ångade Watford på mer. Sarr löpte ner och förbi på kanten. Welbeck fick bollen till sig i mitten, klackar och Martinez tvingas till en superfin räddning när han får sträcka ut rejält.

Från ingenstans får Arsenal sedan ett friläge. Nketiah sölade lite med bollen och spelade sedan fram Aubameyang som inte fick till avslutet och bollen täcktes undan till hörna. Något snäv vinkel för Auba.

Watford tryckte på framåt, och Arsenal låg på kontring. Bortalaget slogs för överlevnad i ligan, och det syntes. Arsenal som inte hade något att spela för såg inte lika engagerade ut. Watford hotade med ett par farliga inspel, men lyckades inte denna afton. Watford är utslagna ur Premier League, och Arsenal vann säsongens sista match.

Tre tankar om matchen:

David Luiz slår nya rekord
När jag var liten satt jag ofta och glodde i Guiness rekordbok. En av höjdpunkterna på året var när den nya upplagan kom och man ville se vilka som hade slagit sig in det här året - och hur mycket mer navelludd den där snubben hade sparat som finns med varje år. För alla rekord är väl roliga, eller? Nja, vi får nog fråga David Luiz om det. När vi lägger säsongen 2019/2020 på hyllan så ser brassens facit ut enligt följande. Fem gula kort, två röda och fem orsakade straffar. Det sistnämnda är nytt Premier League-rekord. Ska vi ta nästa steg nästa säsong så är detta inte acceptabelt. Även om Luiz har dominerat vissa matcher så är fem straffar för mycket.

Bra första, sämre andra
Watford visade verkligen varför de inte kommer spela Premier League nästa säsong. Aubameyangs cykelspark till 3-0 ser ut att vara taget från en träningsmatch, med tanke på hur dåligt försvarsspelet var. Vi såg stundtals livfulla ut och kreativa offensivt. Även om Watford chans-kontrade en del och skapade en del oreda så var det ändå under kontroll. I andra halvlek slappnade vi av igen, sådär som vi gjort tidigare. Och visst, det kanske var för att Watford hade allt att vinna och vi ingenting. Men jag tycker ändå man har sett tendenser av detta i tidigare matcher under säsongen. Vi behöver vara bra i 90 minuter för att ta nästa steg. Vi behöver vara bra även fast fotboll är jobbigt ibland.

Äntligen över
Nu är det bara finalen kvar. Och det är faktiskt en lättnad. Även om Arsenal är bland det bästa jag vet i livet så har den här säsongen känts otroligt märklig - och jag är glad över att den är slut. Vi stänger den här säsongen på 8:e plats. 40 poäng från förstaplatsen. Nu är det som sagt bara finalen kvar, och tack och lov för det. Jag får passa på att tacka alla ni som läst och kommenterat på matchrapporterna - även om ni inte alltid hållit med om betygen. Nu laddar vi om för FA cup-finalen. Nästa säsong blir bättre, jag lovar.

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 8
Dunderräddning på Welbecks klack. I övrigt såg han sådär stabil ut som han gjort de senaste matcherna.

Ainsley Maitland-Niles
Satte Pepe i spel en hel del när vi anföll. Höll sig stabil i defensiven, klart godkänd.

David Luiz 4
Femte straffen detta Premier League-år. Slarvig. Förhoppningsvis har han nu gjort ett misstag och kan vara stabil och trygg igen i finalen. Kanske saknar Mustafi?

Rob Holding 5
Svårbedömd, då det blandades och gav en hel del. Stod för ett par viktiga blockeringar men lyckades ibland orsaka hörnor på enkla rensningar. Inte helt med i matchen. Kanske borde ha en sexa egentligen.

Kieran Tierney 7
Kul med sitt första mål i Arsenal-tröjan. Såg pigg och bra ut defensivt när han fick kämpa en del med Sarr och offensivt med ett mål.

Granit Xhaka 6
Stabil insats av Xhaka utan att lysa på något sätt. Onödigt att snacka till sig ett gult kort, Mike Dean tar ju varenda chans att straffa oss.

Dani Ceballos 7
Gjorde några riktigt fina och viktiga brytningar och flyttade bollen fint på mittfältet.

Joe Willock 5
Vill så gärna att du ska lyckas, men har svårt att se det, framförallt sådana här matcher. Hittar liksom inte helt rätt.

Nicolas Pepe 6
Började bra med att vara livlig längs kanten. Watford var tvungna att ta två gula kort när han brände iväg för att kontra. Lyckades väl dock inte skapa mycket i första.

Alexandre Lacazette 6
Får mer spela en support-roll än en renodlad anfallare. Gör det bra stundtals och vinner straff åt oss.

Pierre-Emerick Aubameyang 9
Två mål. Dock ett för lite för att kvittera i skytteligan. Avslutar ligan på ett bra sätt, målgaranti.

Inhoppare:

Sead Kolasinac 5
Såg inte ut att vara med i matchen, ofokuserad och inte med i matchen.

Eddie Nketiah 6
Blåste lite nytt liv i anfallet när han kom in, även om han kanske borde ha avslutat själv istället för att osjälviskt passa Auba.

Lucas Torreira 5
Gjorde inte värst mycket, förutom att dra på sig en farlig frispark i slutet.

Reiss Nelson 6
Piggt inhopp från Nelson som drog ner på sin kant ett par gånger.