Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är inte rädd att morgondagens final är Aubas sista Arsenalmatch.

"Att vinna en titel hjälper verkligen"

fre 31 jul 2020 kl 13:59

Cupfinal imorgon. Mikel Arteta är inte rädd för att det är Pierre-Emerick Aubameyangs sista match för Arsenal.

En match var på säsongen. FA-cupfinal mot Chelsea på Wembley. När Arsenaltränaren Mikel Arteta mötte pressen idag inför morgondagens drabbning på Wembley handlade en del av snacket så klart om skyttekungen Pierre-Emerick Aubameyang.
Arteta är inte skraj att det är anfallarens sista match med klubben på nationalarenan.
- Nej, jag är inte rädd för det.

Auba har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben, men ännu har parterna inte lyckats nå en överenskommelse om en ny deal. Även om snacket från främst Arteta varit positivt finns en osäkerhet kring strikerns framtid.
Blir han kvar?
Arteta tror det hjälper om Arsenal vinner cupfinalen.
- Absolut. Det har en stark koppling till allt som du vill uppleva som spelare. Att vinna en pokal hjälper verkligen att tro och känna, "wow, jag vill ha mer sådana här tillfällen". Om du är kapten och lyfter cuppokalen, det är ett sådant tillfälle. Det hjälper helt klart.

Men kommer en cuptitel vara tillräckligt för att få Auba att signa nytt?
- Nej. Det är en helhet till slut. Du behöver en rad grejer på bordet för att få en spelare på den här nivån att vara i en fotbollsklubb. Men glöm inte bort att han fortfarande har kontrakt med oss. Vi ville behålla honom, mer "long-term", men för tillfället är han med oss och jag tycker att han ska vara stolt över var han är också.