Medlemmar: 3992 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Laca skjuta Arsenal till en 14:e FA-cuptitel ikväll?

Laca: "Det har varit en tuff säsong"

lör 1 aug 2020 kl 13:39

Cupfinal på Wembley ikväll. Då säger Alex Lacazette: - Jag kom till Arsenal för att vinna pokaler.

Alex Lacazette kom till Arsenal för tre år sedan från Lyon. Men än så länge är den franske anfallaren pokallös under sina år i norra London.
Ikväll har 29-åringen återigen chansen att ändra på det.
- Jag kom till Arsenal för att vinna pokaler, säger han till Telegraph inför cupfinalen mot Chelsea.

Mötet är inte bara en möjlighet för Lacazette och Arsenal till en titel. Det är också en chans till revansch efter Europa League-finalen mot Chelsea i Baku förra året.
Finalen i Azerbajdzjan var ingen rolig historia för The Gunners och anfallaren berättar om hemresan som var en mardröm.
- Det var ingen som pratade. Det var en lång flight. Verkligen tyst. Kanske den värsta flight jag någonsin haft. Förhoppningsvis för alla så kommer de som spelade den matchen inte att glömma den finalen. Alla måste hitta sin motivation för den här matchen nu.

Läget när det kommer till Europacupspel är samma nu som ifjol. Chelsea är redan Champions League-klart medan Arsenal måste vinna för att få lira Europa League nästa säsong.
- Det var deras styrka i Baku. Dom hade inget att spela för och hade ingen press. Det blir samma den här helgen. Men vi måste bara spela vårt spel och under 90 minuter bara tänka på matchen och inte på pressen som ligger på oss. De flesta av spelarna ser fram emot det för vi vet att vi kan rädda säsongen med en pokal.

För Laca hade det precis som för laget varit en strulig säsong. Anfallaren har fått mindre speltid och gjort färre mål än förra säsongen. Då 19. Den här säsongen bara tolv.
- Det har varit en tuff säsong, kanske de tuffaste i min karriär. Men jag har lärt mig mycket under säsongen, mentalt, att tänka mer på laget än att göra mål när jag hade långa perioder utan mål. Jag vet att den här säsongen inte är den bästa för mig när vi snackar statistik. Men det är fortfarande bara en säsong och jag vet att nästa kommer bli väldigt annorlunda för mig.

Lacazette har kontrakt med Arsenal till 2022, men det har snackats om att anfallaren är på väg bort.
Själv säger han att hans egen framtid i klubben inte har något att göra med Pierre-Emerick Aubameyangs. Skyttekungens kontrakt går ut nästa sommar.
- Nej, vi vet att Auba har många diskussioner med klubben och jag kan inte lägga min framtid i händer på någon annan.
Anfallsduon trivs inte bara ihop på planen.
De är bra polare vid sidan också.
- Vi pratar alltid om allt, inte bara om fotboll. Han är en bra kille, säger Laca.