Medlemmar: 3845 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba lyfter pokalen efter två mål i finalen

CUP KINGS!!!

lör 1 aug 2020 kl 21:00

14:e skulle säkras. 14:e säkrades. Arsenal är återigen FA Cup-mästare efter två mål av Aubameyang.

Första halvlek:

Fyra minuter, sen hade båda lagen varsin målchans. Chelsea med den farligare. Men det började med Arsenal när Tierney fint spelade ner Maitland-Niles som drog sin gubbe snyggt och spelade in på Auba som tyvärr nickade utanför. Strax därefter tappade Xhaka bollen på mitten och Mount sköt, Martinez med en fin räddning. Sen rullar Chelsea upp oss rejält. Passningar rakt igenom linjerna, in i boxen till Pulisic som satte 0-1. 

Arsenal växer mer och mer in i matchen efter en ganska tam inledning. Maitland-Niles hotade gång på gång på kanten. Arsenal rullade en del boll, men närmst kom Ceballos när han dundrade en frispark strax över. Efter vätskepausen tryckte Arsenal på vidare. Och var överlägset bäst på Wembley. Auba spelade fint fram till Pepe som skruvade upp bollen i krysset, ett enormt snyggt avslut - men avblåst för offside. När man insett det och antiklimaxet slagit in stack Auba i djupet. Azpilicueta hade inte mycket chans i löpningen och valde att slita ner Aubameyang. Precis sådant där som Luiz fått rött kort gång på gång. Straff döms. VAR kontrolleras. Gult kort till Azpilicueta. Solklart rött egentligen, men straff. Auba gick upp - och snyggt och säkert 1-1. 

Azpilicueta fick senare lämna planen, men med skada. Spanjoren ska vara glad för det, för egentligen skulle Chelsea-försvararen varit utvisad, om någon rättvisa funnits.

Arsenal tog över matchen totalt. Vad än Arteta sa under den där vattenpausen gjorde susen. Vi vann det mesta i dueller och skapade en hel del framåt. Chelsea hade inte allt för mycket att säga till om, förutom att dra på sig frisparkar. 

Första halvleken slutar 1-1. 

Andra halvlek:

Det höll på att bli farligt direkt när Chelsea anföll. Pulisic som tidigare gjort mål bröt sig loss och gick på skott. Stax utanför. Amerikanen sträckte sig i samma veva och fick bäras ut. Arsenal var inte lika pigga i inledningen av andra som i första halvlek. Men det var inte direkt Chelsea heller. 

Sen blixtrar det till. Bellerin tar tag i bollen och löper i full fart. Förbi en, två och blir sen tacklad. Bollen ut till Pepe som spelar in på Auba. Skyttekungen är iskall. Går förbi Zouma och chippar Caballeros. Otroligt snyggt. 2-1. 

Inte allt för långt efter målet fick Xhaka en tackling vid eget straffområde. Kovacic tacklade. Andra gula visades. Chelsea är en man kort.

Arsenal håller undan. Anthony Taylor blåste pipan. Arsenal har vunnit. FA CUPEN ÄR VÅR IGEN!!!

Tre tankar om matchen:

O CAPTAIN MY CAPTAIN
På twitter cirkulerade att Auba blev Arsenals andra kapten att göra mål i en FA Cup-final. Sen gjorde han ett till. Aubameyang är målgaranti. Han är livsfarlig. Han är iskall och han är fantastisk mest hela tiden. Det är sällan han inte levererar. Tack Aubameyang. Mer behöver inte sägas. 

Arteta är rätt man
När det blåste som mest om Arsenal i höstas, vi förlorade allt och Unai Emery satt vid rodret, då var det inte helt lätt. Hade någon sagt åt mig då att vi skulle spöa Chelsea i en FA Cup-final så hade jag garvat. Sen kom Arteta in. Nytt liv blåstes in i klubben. Vissa spelare fick se sin Arsenalkarriär gå mot sitt slut, andra fick mer utrymme. Vinden började vända. Vi spöade Liverpool. Vi spöade City. Vi spöar Chelsea i finalen. Arteta har verkligen gjort skillnad. Och jag vet inte vad han sa under den där vattenpausen i första halvlek, men efter den hade Chelsea knappt något att säga till om. Nu bygger vi vidare, nu bygger vi starkare. För nästa säsong blir spännande. 

14!!!!!
14 CUPGULD!!!!!!!!!!!!!!! 14!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ARSENAL! ARSENAL! ARSENAL!

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 8
Håller på att hamna i trubbel i andra när han hamnar i luftduell mot Giroud. I övrigt bra, mycket fin räddning i matchinledningen. 

Rob Holding 7
Gör inget fel och håller det tätt i slutet när David Luiz blir utbytt.

David Luiz 6
Såg väl stundtals lite vilsen ut, men höll sig lugn. Inga misstag, inget superbra. Klart godkänd.

Kieran Tierey 9
Kommer nog bli den bästa värvningen i modern tid. Älskar den jäveln.

Hector Bellerin 7
Fantastisk löpning med bollen för att sätta igång anfallet när vi gör 2-1. Bra insats.

Granit Xhaka 7
Inte så övertygande som han varit de senaste matcherna, men Schweizaren håller mittfältet bra med Ceballos som båda gör fina instatser.

Dani Ceballos 8
Växer mer och mer i mina ögon. Grisar, tacklar, kämpar, sliter och är teknisk. Sign him up.

Ainsley Maitland-Niles 8
Är fantastisk i inledningen men tappar lite ju längre matchen går. Men fortsatt mycket imponerande. 

Nicolas Pepe 9
Fantastisk idag. Bländande teknik och har alltid ett finger med i spelet i offensiven.  

Alexandre Lacazette 6
Vi vinner en final, då kan man inte få ett allt för lågt betyg. Men är inte alls lika bra som sina kollegor Pepe och Auba på toppen.

Pierre-Emerick Aubameyang 11
Gör det han ska, men inte så mycket mer.

Inhoppare:

Eddie Nketiah 7
Kul inhopp. 

Sokratis 8
Grym i två minuter, då får man högt betyg.

Sead Kolasinac  7
Borde väl inte få betyg för han spelade ju knappt, men jag är generös, jag är glad. ALLA ÄR VÄRDA ALLT!

Kommentarer

Bild för Niklas Kristoffersson

"Pierre-Emerick Aubameyang 11
Gör det han ska, men inte så mycket mer."

Genialt

 

Bild för Håkan Spärlin

Jaaaaaaaaaaa

 

East Coast Gunner 

Bild för Ulf Åkermark

Sköööööönt med en fa cup seger. Auba ett måste stanna i klubben. Arteta har fått fason på laget men en mittback behövs. Nu njuter vi av segern. COYG 

Bild för Thomas Jotarv

Guuuld!  
Nu tar vi Europa.
Äntligen lite medgång.
Detta är sååå stärkande och befriande.
Vår Cup.
Go Gunners! 

Bild för George Adams

Stolt över laget idag!

COYG!

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för bn_

Niklas, Aubameyang gör vad han ska........två mål....skämtar Du eller...

 

 

 

Bild för Olle Leino

Så jäkla skönt. Bäst e ju Arteta. Med begränsat material fixar han titel efter bara några månader vid rodret. Hoppas på lite nytt blod i truppen- då kan han uträtta stordåd. O Abbe måste ju bara stanna... vilken kung.

COYG!

Bild för Fredde

https://www.instagram.com/p/CDW94PTJ45i/?igshid=ui3d8ym10juz

Älskar det här klippet..! Fullkomligt älskar det

You win some, you draw some

Bild för Jonas Eriksson

Härlig kämpaglöd. Och vilken anfallare vi har. KING AUBA!! 

 

Bild för Sven-Erik Eriksson

Luiz är ju värd högre betyg än en sexa. Det är  han  som är nyckeln  i vårt försvarsspel.  I övrigt mycket bra betygsättning. 

I med-och motgång!

 

 

Bild för Jörgen Westerdahl

FANTASTISKT! LONDON IS RED!

Läste statistik och tittade på highlights. Chelski sköt 3 skott på mål och det gjorde man fram till minut 10. Håller med om " vad sa Arteta i första vattenpausen " fast det viktigaste var nog vad " demontränaren" i blått INTE sa, Lampard såg helt handlingsförlamad ut och tuggade mest på naglarna. 

Har bara en liten invändning innan vi tar resten av världen: SLUTA MED DET JÄVLA BOLLANDET I BACKLINJEN!!!

VICTORIA CONCORDIA CRESCIT 

Bild för Jonas S

Trots en final utan publik kändes titeln igår väldigt speciell och viktig. Får lite vibbar av 2013-14 när vi äntligen lyckades bryta titeltorkan. Igår var en annan historia. Men en kanske till och med ännu viktigare sådan om man ser till i vilken situation klubben befinner sig i.

Arsenals framtid ligger i händerna på klubbledningen och ägaren samt i händerna på vår nya tränare Mikel Arteta. Och bucklan i går stärker Artetas position rejält både gentemot spelarna i deras tro på tränaren och lika så ägarens. Att Arteta nu så tydligt och så tidigt lyckats befästa sin position och status i klubben kan bli helt avgörande.

Arteta har visat att han kan komponera ett för dagen vinnande lag från en brokig samlig spelare. Han kan sätta spelare på oglamorösa arbetsuppgifter utan gnäll och med 100% insats. Arteta har fått ut russinen ur kakan gällande många spelare som har sina klara styrkor men också sina lika klara brister. Han har listigt kombinerat ihop roller där många spelare fått en lite förenklad arbetsuppgift vilket gjort livet lite enklare. Men allt har varit baserat på ett enormt hårt arbete och en tro från spelarens sida. Och detta har han kryddat med kvalitet men också ett precis lika hårt arbete från mer kompetta spelare som Auba och Ceballos.

Detta är inte ett lag som kan mala på i ligan och plocka hem en toppfyra-placering. Det är inte hållbart att ta varje ligamatch som en facup semi eller final. Det vi ser är ett cuplag som spelar bäst mot bra lag när det finns ett väldigt tydligt mål. Nu gäller det att utveckla det egna spelet och göra dom rätta justeringarna i truppen för att ta detta vidare.

Att vi nu har rätt ledare i Arteta är utom allt tvivel för mig.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Mattias Jarnedal

Väldigt glad idag och så förlösande, det hade varit otäckt tungt med en förlust, då hade vi grävt ett djupare hål. Men de tankarna kan man slänga i papperskorgen nu.

Bra summerat Jonas. Trots otrolig insats från ett verkligen bra lag så behövs förstärkningar, tydliga spelare som passar in i det fortsatta lagbygget, nya Arteta-eran med bollinnehav. Med tanke på segern igår så behövs dessutom en bredare trupp, inte bara bred utan även med spets. Om vi ska utmana och gå långt i europeiska turneringar.

Det som är olustigt är osäkerheten med Auba och Laca. Att köpa in målgaranti är aldrig lätt, men jag är rädd för att Auba har andra planer. Vi är för beroende av en spelare idag. Ska Arsenal vara framgångsrika och utmana drakarna så behöver man inte bara en målgörare i anfallet utan även några som kan göra mål från mittfältet. Efter Auba finns det idag ingen.

Men nu får man bara tänka positivt o hålla tummarna.

Bild för David Pearson

Vilket fantastiskt sätt att avsluta säsongen på. Hoppas nu att Auba skriver på nytt treårskontrakt och att vi värvar några riktigt bra spelare tills säsongen sätter igång mot Liverpool i Community shield den 29 augusti. 

Arteta vilken fenomenal tränare! Vilken framtid med honom! 

Bild för Lars Crossner@telia.com

Med Arteta vid rodret och med King Auba, Ceballos och alla de looovande unga pojkarna kommer säsongen 2020- 2021  att bli lysande.

Lanno

 

Bild för Joacim Nyberg

Aubamebloodclatyan!! Auba e klass igen utan han denna säsongen hade vi slutat på en 15e plats och aldrig vunnit fa cupen. Bara hoppas han vill stanna med oss ett Tag till så vi kan bygga laget runt han. En stor eloge till arteta och arsenal för en väl genomförd fa cup! Måste nämna Martinez med kan inte annat än att gilla snubben så värd att vinna igår och jag hoppas han får fortsatt förtroende när nästa säsong kickar igång! 

Bild för Jonas Eriksson

Kul att se hur mycket denna cup betyder ändå hos spelarna och Arteta. Glädjen efter match och allt firande i buss mm visar att det var stort det här. Och att dom längtat efter nått att fira. Såg ut som ett gäng 12-åringar som var höga på smågodis och läsk i bussen. Värmer i hjärtat och nu har vi nått att tro på. Så den här segern är nog mer betydelsefull än vad man kan tro. Även för oss supportrar. Den där jävla fa cupen skiter jag i har jag intalat mig själv. Men så var det ju inte. :). Har knappt sovit på hela natten och när jag vaknade så kände jag mig som ett glatt barn som hade en skål smågodis i vardagsrummet till frukost väntandes att tas in.  Stolt Gooner idag. 

 

Bild för krille

Det här behöver vi för att spelare ska stanna kvar och bygga med nya 

Bild för Joacim Nyberg

Ja den stora frågan e ju om Auba stannar?? Vi får inte släppa han till en konkurrent om han lämnar. Läste idag att United e riktigt sugna på han. Vore vidrigt om vi fick uppleva den grejen en gång till 

Bild för Jimmy Roslund
Joacim Nyberg wrote:

Ja den stora frågan e ju om Auba stannar?? Vi får inte släppa han till en konkurrent om han lämnar. Läste idag att United e riktigt sugna på han. Vore vidrigt om vi fick uppleva den grejen en gång till 

Livrädd för detta men vill han dit? Visst han får spela CL men han vinner varken ligan eller CL där heller. Trött på United som alltid ska hugga på våra spelare.

Bild för Joacim Nyberg

Jag e med livrädd för det Jimmy! Jag vet faktiskt inte vad han vill. han e svår att tyda! vi får se vad som sker nu närmsta veckorna. Har han inte skrivit nytt inom 2-3 veckor bör vi nog börja ana ugglor i mossen. Favoriter att signa han e Barca sen United såg ja. Vi får se vad som händer men vore så gött att få behålla han minst 2 säsonger till