Medlemmar: 4760 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emi Martinez vill ha mer regelbunden speltid.

Martinez flyttar om han inte får spela

lör 8 aug 2020 kl 10:22

Emi Martinez har fått mersmak på livet som förstekeeper. Nu säger argentinaren: - När jag återvänder till Arsenal nästa säsong behöver jag få spela fler matcher.

Bernd Leno skadade sig i bortamötet med Brighton och efter det stod Emiliano Martinez alla matcherna i Arsenalmålet. Och han gjorde det bra. Totalt fick argentinaren ihop 23 matcher den här säsongen. Tolv av dem kom efter Lenos skada.
Men hur ser framtiden ut för 27-åringen?
Kommer han bli andrekeeper igen nästa säsong när tysken är tillbaka?

En sak verkar dock klar efter att Martinez snackat med radiostationen Continental i hemlandet.
Han är inte sugen på att vara back up-målvakt längre.
- Jag visade för klubben att jag kan spela. När jag återvänder till Arsenal nästa säsong behöver jag få spela fler matcher. Det är enda sättet som jag kommer stanna i Arsenal, säger han.
- Jag vill ha mer och kommer inte sluta innan jag får det. Det är att behålla min plats i Arsenal och bli förstemålvakt i landslaget. Om jag inte får spela behöver jag flytta. Jag är inte komfortabel och vill alltid avancera i min karriär. Så där jag får spela mer matcher, dit kommer jag att gå.

Martinez kom till Arsenal redan 2010, men innan den avslutade säsongen har argentinaren bara fått stå 14 matcher för klubbens A-lag. Han har däremot varit utlånad till sex olika klubbar och kämpat hårt för att nå dit han är nu.
Frågan är bara bara hur Mikel Arteta ser på situationen?