Medlemmar: 7606 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Raul Sanllehi, till vänster i bild, lämnar Arsenal och Vinai Venkatesham, till höger i bild, tar ensam över det dagliga ledarskapet.

Raul Sanllehi lämnar Arsenal

lör 15 aug 2020 kl 13:24

Arsenal meddelade på lördagseftermiddagen att Raul Sanllehi lämnar klubben med omedelbar verkan.

Raul Sanllehi anställdes av Ivan Gazidis under 2017, och när Gazidis själv lämnade rollen som VD för Arsenal så tog Sanllehi tillsammans med Vinai Venkatesham över Gazidis tidigare arbetsuppgifter. Nu är emellertid Sanllehis tid i klubben över, och Venkatesham blir nu ensamt ansvarig för klubbens dagliga drift meddelar Arsenal i ett uttalande på arsenal.com. Det framgår inte om han får titeln VD, men han kommer att agera som en sådan.

Sanllehi uttalar sig själv bland annat så här:
"Jag är stolt över det jag har åstadkommit inom Arsenal under de tre senaste åren och ser fram emot att följa klubbens utveckling framöver."

Vinai Venkatesham å sin sida visar att inte heller han backar för att lägga fram en klyscha:
"Jag är tacksam gentemot Stan, Josh och de övriga i styrelsen för deras förtroende för mig. Jag kommer att sakna att jobba tillsammans med min vän och kollega Raul, men jag ser fram emot den här utmaningen."

Skälen till varför Sanllehi lämnar klubben är oklara, men mer om det lär troligen komma fram inom en inte särskilt avlägsen framtid.