Medlemmar: 4735 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg tackar för sig som assisterande till Arteta.

Fredrik Ljungberg lämnar Arsenal

lör 22 aug 2020 kl 20:01

Fredrik Ljungbergs tid i Arsenal är över. Idag meddelade svensken att han lämnar rollen som assisterande tränare till Mikel Arteta.

Det var förra sommaren som Fredrik Ljungberg och Steve Bould bytte plats. Svensken blev assisterande tränare till Unai Emery. Bould tog över U23-laget som Freddie coachat framgångsrikt under säsongen innan.
När sedan Emery fick kicken i slutet av november 2019 så fick Ljungberg kliva in som huvudansvarig tillsammans med Per Mertesacker.

Freddie första match blev på Carrow Road i Norwich. Matchen slutade 2-2. Fem matcher till blev det innan Mikel Arteta fick jobbet på permanent basis precis före jul.
Svenskens facit:
Norwich City (b) 2-2, Brighton & Hove Albion (h) 1-2, West Ham United (b) 3-1, Standard Liege (b) 2-2, Manchester City (h) 0-3, Everton (b) 0-0. Arteta var anställd dagen före mötet med Everton men Ljungberg ledde laget vid sidlinjen.
Totalt blev sex matcher som ansvarig. En seger, tre kryss och två förluster blev hans facit.

När Arteta kom in var det de första dygnen inte glasklart att Freddie skulle bli kvar. Spanjoren hade sitt team, men det blev också klart att Ljungberg skulle stanna.
Dock har det hela tiden känts som att han haft en liten undanskymd roll. Kanske mest för att han inte varit med på bänken under matcherna.

Idag meddelades alltså att Freddie inte kommer att vara kvar i klubben. Till Arsenal.com säger svensken:
- Jag har bestämt mig för att lämna min roll som assisterande tränare för A-laget för att utveckla min tränarerfarenhet. Jag har varit involverad i den här klubben från och till sedan 1998 och är tacksam är alla möjligheter de har gett mig både som tränare och ledare. Jag önskar Mikel och laget all lycka inför den kommande säsongen. Tack också till alla fans för deras helhjärtade stöd och för att de alltid varit vid min sida. Jag hoppas vi ses snart igen.

Som spelare gjorde Freddie 326 matcher för klubben mellan 1998 och 2007. 70 mål blev det.