Medlemmar: 8809 st.

Elneny öppnade målskyttet i Milton Keynes när Arsenal vann med 4-1.

Arsenal öppnade försäsongen med vinst

tis 25 aug 2020 kl 21:25

Elneny, Nketiah, McGuinness och Nelson gjorde målen. Arsenal slog MK Dons med 4-1 ikväll i säsongens första träningsmatch.

Mikel Arteta spelade ett starkt lag i första halvlek i säsongens första träningsmatch borta mot MK Dons. Bernd Leno var tillbaka från sin skada. Trebackslinjen bestod av William Saliba, som såg stabil ut i sin första Arsenalmatch, Rob Holding och Kieran Tierney. Som wingsbacks lirade Cedric Soares och Ainsley Maitland-Niles. Lite förvånande att AMN spelade med tanke på snacket om att han ska vara en nära en övergång till Wolves.
Centralt på mitten valde Mikel Arteta Granit Xhaka och Mohamed Elneny, som är tillbaka i klubben efter sitt lån i Besiktas.
Fronttrion bestod av Bukayo Saka, Eddie Nketiah och Pierre-Emerick Aubameyang som valde fotboll före att ligga kvar på hotellet.

Det dröjde bara fem minuter innan The Gunners gjorde 0-1. Hemmaslarv gav Elneny "skottläge" från 50 meter. Egyptiern gjorde inget misstag och placerade bollen säkert i mål. Arsenal var bra inledningsvis och fem minuter senare gjorde Eddie Nketiah 0-2. Anfallaren avslutade ett bra anfall på högerkanten där Cedric Soares och Bukayo Saka kombinerade.
Trots den energirika starten var Arsenal inte speciellt bra kommande 20-minutersperiod. MK Dons hade inte mycket framåt men lyckades ändå reducera när Rob Holding nickade in bollen bakom Bernd Leno.
Auba hade en hygglig chans i slutet av halvleken men fick inte till skottet värst och det blev bara hörna efter att MK Dons-keepern schabblat ut bollen.

Arteta gjorde sex byten i paus. Leno, Saliba, Cedric, AMN, Auba, Saka ut. Matt Macey, Emile Smith Rowe, Daniel Ballard, Reiss Nelson, Joe Willock och Tolaji Bola in.
Andra halvlek var en trist historia.
Efter dryga timmen spelad på Stadium MK skickade Arsenaltränaren in fler ynglingar. Tyreece John-Jules, Ben Cottrell, Mark McGuinness, Miguel Azeez och James Olayinka kom in. Ut gick de kvarvarande A-lagsspelarna Holding, Tierney, Elneny, Eddie och Xhaka.
Matchen blixtrade sedan till med kvarten kvar. John-Jules kom efter ett fint anfall på högerkanten loss och skickade iväg ett bra skott som MK Dons-keepern räddade till hörna.
Den skickade Reiss Nelson fint in och Mark McGuinness mötte perfekt med pannan. Nicken var stenhård och satt perfekt i nättaket. 1-3.
Med fem minuter kvar fastställde Nelson slutresultatet till 1-4 på straff innan han byttes ut och norrmannen George Lewis kom in och gjorde sina första minuter i Arsenaltröjan.

MK Dons v Arsenal 1-4 (1-2)
Målen: 0-1 (5) Mohamed Elneny, 0-2 (10) Eddie Nketiah, 1-2 (32) Rob Holding (självmål), 1-3 (75) Mark McGuinness, 1-4 (85) Reiss Nelson (straff).