Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta kommenterar lönesänkningarna och uppsägningarna.

Arteta försvarar klubbens uppsägningar

lör 29 aug 2020 kl 00:48

Arsenal sade upp 55 anställda under sommaren. Mikel Arteta försvarar nu beslutet och säger att det var för att göra klubben mer stabil för framtiden.

Under Coronaavbrottet gick Arsenals spelare och ledare med på att sänka sina löner för att lätta på det ekonomiska trycket. De gick med på 12,5% lönesänkning, men det blev sedan "bara" 7,5% när man vann FA-cupen och kvalificerade sig för Europa League nästa säsong. Klubbens ledning har gått med på en större sänkning det kommande året, 30%.

Det blev sedan ett väldans liv när klubben under sommaren meddelade att man kommer göra sig av med 55 anställda. Men Mikel Arteta har försvarat beslutet och till de engelska tidningarna säger han:
- Jag förstår kritiken. Om man bara tittar på den finansiella biten så kan den ge dubbla budskap. Men det är väldigt tydligt att klubben hade en väldigt grundlig plan hur de behövde omstrukturera klubben för att bli bättre och mer stabil för framtiden. De var väldigt övertygande med alla argument den gav oss alla att det var rätt sak att göra.

- Det är självklart väldigt sorgligt och det var under Coronaperioden som vi behövde fatta beslutet att våra spelare skulle med på lönesänkningar. Vi har försökt att göra rätt sak och klubben försöker försvara framtiden så mycket som möjligt. Spelarna hjälpte gladeligen till för att hjälpa klubben i en svår finansiell position. Det betyder inte att man efteråt kan få säga till om varje beslut som klubben fattar. Det fungerar inte så. I slutändan var det inte en skyldighet, det var ett val om du ville göra det eller inte.

- Vi försökte göra de rätta sakerna som människor för att hjälpa klubben som stöttat oss, i mitt fall i många år, och i andras också. Oavsett om du är skadad, sjuk, spelar eller inte spelar. Vi tror att det är rätt sak att göra och sen är klubben fri att ta fighten för framtiden på det mest positiva och stabila sättet. Det är det vi gör.