Medlemmar: 6340 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oviss Arsenalframtid även för Emiliano Martinez.

Arsenal redo att sälja Martinez

lör 29 aug 2020 kl 01:28

Succé när han äntligen fick stå. Men det kan också vara slutet. Arsenal sägs vara redo att sälja Emiliano Martinez.

Emiliano Martinez stod varenda minut för Arsenal efter att Bernd Leno gick sönder i den 40:e minuten borta mot Brighton & Hove Albion den 20 juni. Elva matcher blev det sen från argentinaren mellan stolparna.
Och han gjorde det bra.

Efter säsongen har han själv sagt att han vill vara etta i klubben för att stanna. Han är sugen på mer regelbunden speltid efter tio år på bänken och som utlånad.
Martinez kom till The Gunners redan 2010 och har hunnit bli 27 år, han fyller 28 nästa vecka.
Men frågan nu är om det kommer att bli så.

För The Athletic skriver nu att Arsenal är redo att casha in på Martinez. Arteta och klubbens ledare ser Bernd Leno som klubbens etta. Och med tysken fit for fight igen efter knäskadan ser man ingen annan utväg än att sälja Martinez.
Hans kontrakt ska dock vara ett problem i sammanhanget. 2016 skrev argentinaren på ett sexårskontrakt med en lön på £20 000 i veckan. Martinez agenter har försökt förhandla om kontraktet senaste tiden då man känner att keeperns insatser varit betydande. De förhandlingarna har Arsenal skjutit upp på grund av ett antal faktorer som bland annat Coronaviruset, men det ska göras en lönehöjning retroaktivt framöver.
Martinez kommer gå med på att detta hålls även om han säljs och därför förväntas Arsenal betala ut en bonus om han lämnar i sommar.

När Raul Sanllehi var kvar i klubben så värderade klubben Martinez till £20 miljoner. Men med tanke på den ekonomiska krisen som Coronapandemin medfört räknar man nu med att behöva sälja honom för mindre.
The Athletic skriver att klubbar både i England och Spanien följer situationen och Valencia och Real Betis är intresserade. Inga bud ska dock ha kommit in.

Om Martinez lämnar så kommer Arsenal kliva ut och värva en ny andrekeeper. Matt Macey har kontrakt ett år till med The Gunners, men det ska inte finnas några planer på att förnya det. Klubben sägs vara öppna för bud på 25-åringen.

Arteta ska dock inte ha några som helst tvivel på Martinez. Han ska ha tränat bra och kommer att få speltid under försäsongen, men hans mål är att bli argentinsk etta och då måste han vara etta i sitt klubblag. Men två år kvar på kontraktet måste Arsenal antingen förlänga eller sälja. Klubben verkar veta Martinez krav och ska nu också fattat sitt beslut. Det lutar åt försäljning.