Medlemmar: 8809 st.

Aubameyang lyfter ännu en titel på Wembley

Ännu en titel inkasserad!

lör 29 aug 2020 kl 20:21

1-1 efter full tid blev straffläggning. Där säkrade Arsenal sin 16:e Community Shield-titel - och spöade Liverpool igen.

Första halvlek:

Den första halvleken börjar trevande. Det märks att det är tidigt på säsongen för båda lagen. Enkla bolltapp och mycket individuella misstag. Liverpool börjar sedan trycka på, som resulterar i att bortalaget får en boll i nät när Virgil van Dijk vräker sig fram på en frispark. Men målet dömdes korrekt bort för offside.

I den tolfte minuten tar Arsenal ledningen. Efter en fin aktion av Saka som lägger över bollen med en fin cross till Aubameyang, som i sin tur viker in och avslutar i yppersta världsklass i den borte gaveln. Arsenal dominerar under stora delar av halvleken och duon Xhaka - Elneny kontrollerar matchen fint på mitten, både defensivt och offensivt. Arsenal anfaller väldigt bra i ytterzonerna, speciellt på vänstersidan med Tierney, Maitland-Niles och Aubameyang. Nketiah hade två fina bud på 2-0 men inget av skottförsöken lyckades hitta in bakom Alisson i Liverpool-buren.

Tierney kommer förbi väldigt ofta och väldigt fint på sin vänsterkant. Han har en inläggsfot som vi inte sett på länge i den här klubben. En enorm skillnad från Kolasinac.

Första halvleken slutar 1-0

Andra halvlek:

Liverpool öppnar andra halvlek starkare. Mané får ett friläge som Martinez räddar mycket snyggt. Liverpool känns starkare på något sätt, men inte direkt farliga till en början. Arsenal kontrar väldigt fint och sätter Aubameyang på fina ytor. Tyvärr kommer han ofta själv i dessa situationer som gör att Arsenal inte känns farliga.

Liverpool kommer till fler inläggssituationer och till slut kommer resultatet efter en tilltrasslad situation. Bollen studsar på tre-fyra spelare innan den sätter Minamino helt ren framför Martinez, och japanen gör inga misstag. Mot slutet av halvleken böljar spelet en del. Arsenal skapar en del, framförallt på vänsterkanten återigen. Många inlägg som kommer fram men som blir ”halvfarliga” jämt och ständigt. Mot slutet känns det som båda lagen väntar in en straffläggning och det märks av att det är tidigt på säsongen.

Matchen slutar 1-1 och går till straffläggning som Arsenal vinner. Otroligt säkra straffar från samtliga spelare som kliver fram. Och första titeln för säsongen är ett faktum.

Tre tankar om matchen:

Ainsley Maitland-Niles!
En fantastisk insats från den nyblivne 23-åringen. Han har förbättrats både defensivt och offensivt. Sätter inte sin fot fel många gånger numera. Känns som ett måste att ha kvar honom. Kan alltså spela som högerback, vänsterback och på mitten om det behövs. En nyttig spelare att ha kvar i truppen.

Xhaka & Elnenys insatser var av hög kaliber.
En lagdel där klubben haft enorma brister. Men en sådan insats från bägge ger lite optimism för Artetas mittfält framöver även om jag personligen tycker att klubben fortfarande behöver förstärka med en eller två centrala mittfältare.

Arteta med ännu en titel!
Backa bandet åtta månader och denna klubb var i total misär. Arteta har numera fått in en jäkla energi i truppen och Arsenal känns farliga mot alla lag de ställs mot. Visst, det kan ses som en vänskapsmatch, men det är fortfarande en titel på kontot och Arteta har på mindre än en månad vunnit två titlar på Wembley. Något Mikel och hans tränarstab tar med sig in i säsongen.

Spelarbetyg:

Martinez 8
Inte mycket att göra i första halvlek. Känns väldigt trygg och stabil som han var i slutet på förra säsongen. I andra halvlek står Martinez för två fina räddningar på Manés två frilägen. Väldigt fin insats.

Holding 8
Väldigt stabil matchen igenom. Väldigt många fina brytningar i viktiga lägen. Kändes väldigt trygg både med boll och defensivt i en mot en-situationer. Bäst på plan efter Maitland-Niles i min mening.

David Luiz 7
Likt Holding står han väldigt rätt och bryter många passningar som skulle kunnat bli farliga. Nickar bort väldigt många inlägg i straffområdet också. Trygg som han brukar vara när han väl bestämmer sig för det.

Tierney 8
Gasar på ordentligt på sin vänsterkant. Kommer upp i banan och hotar hela tiden. Han är rejäl i allt han gör. Bra match som vanligt. Blir sedan utbytt i andra halvlek.

Bellerin 4
Direkt svag i första halvlek. Känns inte som att han var med i matchen alls. Väldigt mycket enkla bolltapp. Spelar upp sig en aning och gör några fina brytningar i eget straffområde. Blir sedan utbytt väldigt tidigt på andra halvlek. Nej, önskar mig mer från Hector framöver.

Elneny 7
Stabil insats från egyptiern. Bra bollbehandling och visar sig i uppspelsfasen konstant. Han kontrollerade mittfältet väldigt fint med sin mittfältskollega Granit Xhaka under stora delar av matchen.

Xhaka 7
Trygg uppspelspunkt på mittfältet. En hel del fina brytningar och styr mitten på ett väldigt fint sätt. Fortsätter sin fina form från förra säsongen. Vilket lyft han har fått av Artetas intåg. Snuddar på en 8:a.

Maitland-Niles 9
Enligt mig matchens lirare. Rapp i båda riktningarna. Stänger ner Mané /Salah väldigt fint defensivt. Är bra med offensivt och hotar ständigt med sina löpningar. Måste vara kvar i klubben efter denna insats. Hans senaste matcher på Wembley är av högsta klass.

Saka 7
Assisten till Aubameyang är klass. I övrigt väldigt fin på högerkanten. Bra med boll, viker inåt i banan och skapar en hel del, framförallt i första halvlek. Andra halvlek känns det som att han inte riktigt är på tå, men en fin insats.

Nketiah 6
Kämpar hårt och kommer till lägen, men som tidigare nämnt känns det väldigt klent i straffområdet. Måste vara vassare i avslutningsfasen. Positivt att han väl kommer till lägen dock.

Aubameyang 7
Målet är i högsta världsklass, ett otroligt avslut. Skapar väldigt mycket, tyvärr kommer han ensam uppe i anfallet i andra halvlek. Han visar dock återigen att han är ett hot mot alla lag, spelar ingen roll om det är Liverpool på andra sidan.

Inhoppare:

Cedric 5
Hoppar in istället för Bellerin i början av andra halvlek. Står rätt, hamnar fel i en situation med Minamino. Kommer upp i banan fint i vissa lägen och hade ett bra inlägg till Willock. Känns fortfarande som att han försöker hitta sin plats i laget.