Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ainsley Maitland-Niles gjorde en kanonmatch på Wembley.

Matchens lirare och uttagen i landslaget

lör 29 aug 2020 kl 23:29

Han blev utsedd till matchens lirare. Efter CS-segern mot Liverpool kallades Ainsley Maitland-Niles in till det engelska landslaget.

Ainsley Maitland-Niles har all anledning att fira ikväll. Till att börja med fyller han år idag. Sedan blev yttern utsedd till matchens lirare på Wembley när Arsenal vann Community Shield-mötet med Liverpool på straffar.
Efter matchen meddelade den engelska förbundskaptenen Gareth Southgate att 23-åringen blivit uttagen i det engelska landslaget.
När AMN och Pierre-Emerick Aubameyang intervjuades efter i BT Sport öppnade Auba med att säga.
- Jag är väldigt glad, men först och främst vill jag sägs grattis på födelsedagen "bro". Han var Man of the Match och jag är glad för hans skull. Han förtjänar det.

Själv sade Ainsley:
- Det är ett speciellt tillfälle. Det är första gången jag spelar på min födelsedag. Och det på Wembley. Vi fightades för ytterligare en titel och vi plockade med oss den hem idag. Det är en fantastisk känsla. Den här gruppen visade något förra säsongen och det ska vi fortsätta med den här säsongen.

Det var varit mycket rykten runt AMN den senaste tiden där det rapporterats att Wolves leder jakten på yttern och har dessutom fått ett bud nobbat av Arsenal.
Om framtiden sade han:
- Jag är en Arsenalspelare fram till någon säger något annat. Mitt hjärta är i den här klubben och så länge jag är här kommer jag ge 100 procent varje gång.

Under kvällen meddelade FA att man kommer att kalla in Maitland-Niles, och Wolves Conor Coady, till landslaget. Det är första gången som 23-åringen får chansen i The Three Lions.
England möter Island och Danmark under den kommande landslagsperioden i UEFA Nations League.