Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stannar Ainsley Maitland-Niles och Emi Martinez i Arsenal eller kommer klubben säja duon?

Arteta: "Det är mycket spekulationer"

sön 30 aug 2020 kl 11:48

Kommer Arsenal sälja Ainsley Maitland-Niles och Emiiano Martinez? Mikel Arteta svarade på ryktena efter CS-segern igår.

Ainsley Maitland-Niles blev utsedd till matchens lirare igår när Arsenal slog Liverpool på straffar på Wembley och vann Community Shield för 16:e gånger.
Men blir 23-åringen kvar i klubben eller kommer han att säljas?
En flytt till Wolves är högaktuell och efter matchen sade han så här om sin Arsenalframtid:
- Jag är en Arsenalspelare fram till någon säger något annat. Mitt hjärta är i den här klubben och så länge jag är här kommer jag ge 100 procent varje gång.

Mikel Arteta kommenterade också AMN:s vara eller icke vara i Arsenal efter matchen.
- Han måste kunna övertyga mig varje dag på träning att han kan konkurrera på den här nivån var tredje dag och inte en gång var tredje månad. Sättet han spelar på för tillfället visar att han kan göra det. Hans mentalitet. Hur han hanterar varje detalj. Förberedelserna är mycket bättre än tidigare. Jag är glad över det och väldigt nöjd för hans skull att han förändrat många saker runt honom för att bli den spelare han kan bli.
Så beslutet om hans framtid ligger i dina händer?
- Well ... det bästa sättet att visa en spelare vad en tränare tycker om en är att ge honom chansen att spela eller inte. Idag igen i en final så startade han och spelade 90 minuter. Som han gjorde mot City i semifinalen och mot Chelsea i finalen.

Det snackades på förhand om att Emi Martinez hade suttit i karantän efter sin semester i Portugal och var tveksam till spel mot Liverpool. Bernd Leno stod mot MK Dons i veckan, men när Mikel Arteta släppte sin startelva igår så valde han att spela Emiliano Martinez.
Men läget är det samma här som med Ainsley Maitland-Niles. Det finns flyttrykten. Och Arsenal verkar ha säljtankar.
Arsenaltränaren sa så här om läget:
- Vi är på marknaden och självklart är det mycket spekulation. Emi har visat de senaste månaderna vad han kan göra för den här klubben. Jag är övertygad om att han har nivån som krävs för att spela för oss regelbundet. Han visade det igen idag i en final. Men jag kan inte stoppa spekulationerna och jag kan inte stoppa vad andra personer kan skriva om oss.
Har det kommit några bud?
Jag kan inte prata offentligt om vad som händer med våra spelare.