Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Friar lämnar klubbens styrelse och blir hederspresident.

Ken Friar blir hederspresident

tis 1 sep 2020 kl 14:24

Han har jobbat i klubben i 70 år. Idag meddelade Arsenal att Ken Friar lämnar styrelsen och blir hederspresident.

Ken Friar började jobba heltid för Arsenal redan 1950. Då i klubbens biljettkontor. 33 år senare hade han jobbat sig upp till VD-posten, en roll som han hade fram till millennieskiftet då blev projektansvarig för det nya arenabygget tillsammans med Danny Fiszman.
Friar har varit en del av Arsenals styrelse, men idag meddelade klubben att han lämnar den posten.
86-åringen har istället fått titeln hederspresident.

Till Arsenal.com säger Friar:
- Varje dag av mitt arbetsliv i den här klubben har varit fantastisk och jag har värdesatt dem allihop. Det har varit en ära och ett privilegium att få se klubben växa samtidigt som kärnan av värderingar och traditioner behållits. Samhället, fotbollen och klubben har förändrats radikalt genom åren, men Arsenal har förblivit en konstant kraft. Vi har vunnit och förlorat många fotbollsmatcher men vi har alltid känt att vi som klubb spelat en viktig roll både i det lokala samhället och bortanför det. Jag vet att det kommer fortsätta när vi går framåt.
- Jag fattade det här beslutet många månader före pandemin kom. Den här klubben är i säkra händer av Stan och Josh Kroenke, styrelsen och våra anställda. De vet vad vi står för och vad det betyder för miljontals av våra fans världen över. Jag kommer äntligen att kunna se våra matcher helt som en supporter utan ofrånkomlig oro och stress som kommer med ledarskap och styrelseansvar.