Medlemmar: 5308 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Gabriel välkomnar sig själv till Arsenal.

Gabriel Magalhaes klar för Arsenal

tis 1 sep 2020 kl 17:29

Äntligen är övergången offentliggjord. Arsenal presenterade idag Gabriel Magalhaes - som blir sommarens andra nyförvärv.

Med en sportchef från Brasilien är det inte konstigt att det värvas brassar. Förra sommaren kom David Luiz och Gabriel Martinelli. Den är har truppen utökats med två till.
Först kom Willian.
Idag blev det klart att Gabriel Magalhaes ansluter.

Den 22-årige mittbacken presenterades nu på eftermiddagen med hjälp av David Luiz och Willian som ringde upp Gabriel som då satt i en träningströja från The Gunners och meddelade att han var klar.
Övergången har tagit tid och det var ett tag sedan det ryktades att han var på Colney och läkarundersöktes och gjorde klart affären.
Men nu är det alltså klart och Gabriel kommer spela i tröja nummer 6 - som senast bars av Laurent Koscielny.

Gabriel, vars fullständiga namn är Gabriel dos Santos Magalhaes, köps loss från franska Lille. Övergångssumman sägs vara runt £27 miljoner och även om mittbacken skulle få högre i lön på annat håll valde han Arsenal.
Napoli, Everton och Manchester United ryktas ha jagat honom.
Kontraktet ska vara på fem år.

Mikel Arteta kommenterar värvningen så här till Arsenal.com:
- Välkommen till Arsenal, Gabriel. Han har många kvaliteter som kommer göra oss starkare defensivt och som lag. Han bevisade i Lille att han är en försvarsspelare med många fantastiska kvaliteter och vi ser fram emot att han ska växa som spelare i Arsenal.
Edu:
- Vi är väldigt nöjda med att ha signat Gabriel. Han är en spelare som vi följt ett tag som var attraktiv för många klubben så vi är stolta att vi stolta över att ha genomfört den här transfern. Gabriel är en spelare av hög kvalitet och Mikel och de andra coacherna ser fram emot att ha honom i laget.