Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Maitland-Niles få någon speltid i landslaget kommande veckan?

"En dröm som går i uppfyllelse"

ons 2 sep 2020 kl 16:20

Glädjebesked på glädjebesked. Nu berättar Ainsley Maitland-Niles om sin fantastiska söndag.

Den 30 augusti 2020 kommer nog vara en dag som Ainsley Maitland-Niles kommer komma ihåg för alltid. För det första är det hans födelsedag. Sen spelade han hela matchen när Arsenal slog Liverpool i Community Shield på Wembley och slog in en av de fem straffarna.
Dessutom blev Maitland-Niles utsedd till matchens lirare.
Han hade all anledning att fira.

Men det skulle komma mer. I omklädningsrummet efter matchen såg han på telefonen att han hade fått ett sms från förbundskaptenen Gareth Southgate.
Innehållet: En landslagsplats.
- När Gareth sms:ade mig efter matchen och jag bara satt och stirrade på telefonen. Han skrev "jag skulle normalt sett ha ringt dig, men du är säkert upptagen med media så jag sms:ar istället för att meddela att du är med och grattis", säger han till FA.
- Jag stirrade bara på telefonen och visste inte vad jag skulle svara. Det var bara oh, wow. Jag väntade säkert fem minuter innan jag svarade. Jag visste inte vad jag skulle skriva. Jag hittade inga ord, fingrarna stelnade bara till.

AMN har spelat i alla de engelska ungdomslandslagen, men det här är första gången har blir uttagen i A-landslaget.
- Det är en annan känsla. Det är speciellt. Inga många personer kan säga att de spelat för landslaget eller ens blivit uttagna. Det är det där speciellt ögonblicket som du drömt om som barn. U17-U21 är fantatsiskt. Missförstå mig rätt. Jag ska inte klanka ner på det. Men det här något helt annat. Det är en dröm som går i uppfyllelse.

England möter Island och Danmark den kommande veckan i UEFA Nations League.