Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka säger att det är en dröm som går i uppfyllelse när han får bli kapten för Schweiz.

Granit Xhaka blir landslagskapten

tor 3 sep 2020 kl 11:51

I Arsenal blev han av med kaptensbindeln. I det schweiziska landslaget är det tvärtom. Idag utsågs Granit Xhaka till ny landslagskapten.

Efter att Granit Xhaka blivit hånad, kastat bindeln och skrikit åt fansen när han blev utbytt mot Crystal Palace i hösten plockade klubben av schweizaren lagkaptensbindeln. Han var ytterst nära att gå till Hertha Berlin i januari.
Men då kom Mikel Arteta in och allt vände för mittfältaren som nu är en given pjäs i spanjorens lagbygge.
Xhakas "comeback" är stark.

Ju nu är 27-åringen med det schweiziska landslaget och därifrån meddelades idag att Xhaka blivit utsedd till ny landslagskapten. Han tar över rollen efter en annan före detta Arsenalspelare, Stephan Lichtsteiner som nyligen offentliggjorde att hans aktiva karriär är över.
Till det schweiziska förbundet säger Xhaka:
- Det är riktigt trevligt att vara tillbaka med landslaget efter en tio månaders paus. Som ny kapten är jag oerhört stolt över att kunna spela för mitt land och det är en dröm som går i uppfyllelse att få bli kapten.

Schweiz möter Ukraina borta ikväll och Tyskland i Basel på söndag.