Medlemmar: 8803 st.

Steve Bould ledde U21-laget till seger i EFL Trophy.

Seger för Arsenal i EFL Trophy

ons 9 sep 2020 kl 01:14

Ipswich Town borta i EFL Trophy. Då vände Arsenals U21-lag underläge till seger på Portman Road.

Steve Boulds U21-lag tog en tung skalp ikväll när man inledde EFL Trophy-spelet med att besegra League one-laget Ipswich Town. 2-1 blev det till The Gunners.
EFL Trophy är en typ av FA-cup för League one- och two-lag där man bjuder in de större klubbarnas akademilag. Det hela avgöras först i ett gruppspel om fyra lag. För Arsenals del handlar det om Ipswich Town, Crawley Town och Gillingham i gruppen. Alla matcher spelas på bortaplan. Och med kvällens öppningsseger är chanserna för avancemang goda.

Men det var Ipswich som öppnade bäst och tog ledningen i den 26:e minuten genom Jon Nolan. Men precis före paus gjorde nyförvärvet George Lewis 1-1. Norrmannen assisterades av Tolaji Bola.
I början av andra kom segermålet när Folarin Balogun nätade. Ipswich hade sen sina chanser att kvittera men det blev 1-2 på Portman Road.

T. Smith, Alebiosu, Oyegoke, McGuinness, Bola, Cottrell, Olayinka, Salah-Eddine (Akinola 65), McEneff (Azeez 46), Balogun (Cirjan 73), Lewis.
Ej använda avbytare: Hillson, Kirk, Ogungbo.