Medlemmar: 7265 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta byter jobbtitel och får mer ansvar i Arsenal.

Från head coach till first-team manager

fre 11 sep 2020 kl 12:33

Ny säsong - ny titel. Arsenal har nu meddelat att Mikel Arteta inte längre är head coach utan first-team manager.

Med en ny organisation runt klubbens A-lag så har Arsenal nu berättat att Mikel Arteta kommer att få större ansvar och jobba närmare Edu. Spanjorens titel ändras från head coach till first-team manager.
VD:n Vinai Venkatesham:
- Mikel har varit här sedan slutet av december och de senaste nio månaderna har förmodligen varit de mest utmanande månaderna i klubbens 134-åriga historia. Men trots alla utmaningar har Mikel tagit den här fotbollsklubben framåt. Han har höjt andan och energin här på Colney och bland fansen runt om i världen. Han gör ett fenomenalt jobb.

- Den andra saker som stod klar direkt från början när han kom in genom dörren var att han gjorde mycket än att vara huvudcoach. Så vi ändrar hans jobbtitel. Han går från att vara head coach till att vara first-team manager. Han gör att väldigt bra jobb med att coacha a-laget och det är hans huvudansvar. Men det är så mycket mer han ge och det är därför vi gör den här ändringen.

Venkatesham förklarar sedan mer ingående vad för skillnad det kommer att vara.
- Så hur vi kommer att jobba är att Mikel kommer utgöra ett starkt lag med Edu och de kommer att jobba nära varandra för att ta hand om andra saker än fotbollsbiten som är så viktigt, som analys, värvningar, "high performance" eller den medicinska biten. De kommer att ha hand om de områdena tillsammans. De kommer också att vara ansvariga för våra värvningar, om det är en spelare vi ska köpa, om det är en spelare vi kommer att sälja eller om det är spelare vi ska låna. Självklart kommer de jobba nära mig och styrelsen och även ägarna när de finansiella besluten ska tas. Men det kommer vara deras ansvarsområden och jag tycker att vi har ett väldigt dynamisk grupp som ska ta den här klubben framåt.