Medlemmar: 5508 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Färre människor och mer data. Så vill Edu jobba framöver.

Så vill Edu jobba med klubbens värvningar

fre 11 sep 2020 kl 13:23

Färre människor - mer data. Så kommer Arsenal jobba med värvningar under Edus ledning.

Arsenal har under våren och sommaren genomgått en stor organisationsförändring. Detta meddelades under uppmärksammade former i början av augusti när klubben offentliggjorde att 55 personer sägs upp.
Ganska snabbt kom det ut att många av dem som blev av med sina jobb var personer som jobbat som scouter åt klubben.

Nu har Edu berättat om tanken med den nya organisationen. På klubbens mediadag förklarade brassen hur han och klubben vill jobba med rekryteringar framöver.
- Det är enkelt för mig. Jag vill ha en tydlig process hur vi ska signa spelare, vilka som har ansvaret, när vi börjar förstå när vi behöver spelare, vilken position vi behöver förstärka och vi egenskaper vi söker. Det behöver vara väldigt tydligt internt. Beslutet vi fattade, att omorganisera lite grann var tydligt för mig. Jag vill jobba med färre antal människor och jag vill jobba med StatDNA (klubbens analysprogram) mycket mer som vi har internt här och som är väldigt viktigt. Jag vill att de som jag jobbar med ska vara nära mig. Jag vill skapa en grupp som kan jobba ihop. Jag vill inte ha enskilda människor som ska ha hand om ett område eller ett land. Jag vill att gruppen ska jobba ihop. Färre antal människor med mycket större ansvar. Det är min vision.