Medlemmar: 5376 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta klappar om Lacazette - som öppnade målskyttet på Craven Cottage.

Arteta hyllade många efter segern

lör 12 sep 2020 kl 17:15

Gabriel, Elneny, Lacazette, Holding och Willian. Mikel Arteta hade mycket gott att säga om många efter 3-0 på Craven Cottage.

Mikel Arteta ledde Arsenal till en perfekt start på årets Premier League-säsong.
Tre gjorde mål. Noll insläppta. Tre sköna poäng på kontot.
Och det på bortaplan.
- Jag ville se mitt lag beslutsamt på en svår arena mot ett riktigt bra lag som gått upp och som spelar med mycket energi. Och att vi gjorde de sakerna som vi tränat på och att vi hade energin som vi hade idag.

Spanjoren bjöd på en och annan överraskning i startelvan. Den kanske största: Att Mohamed Elneny fick chansen.
Arteta förklarade och saluterade:
- Mo har varit fantastisk på träning sedan dag ett. Han är en spelare som jag känner väl då vi spelat ihop. Jag vet vad han kan ge oss och hur villig han är att förbättra sig. Han var fenomenal idag.

De individuella hyllningarna i BT Sports intervju efter matchen stannade inte där.
Arteta bjöd på fler.
Om nyförvärven Gabriel och Willian:
- De har tränat riktigt bra. För Gabriel var det en stor utmaning att komma hit till den här lilla arenan i Premier League. Jag tror inte han spelat på sex månader efter det som hänt i Frankrike. Men alla killarna jobbade väldigt hårt.
- Vi visste att Willian skulle ge oss bra prestationer direkt.

Om Lacazette sade Arteta:
- Han är i mina planer och en spelare jag gillar mycket. Han vet att Eddie är hack i häl, eller bredvid honom, skulle jag säga och han kommer pusha honom. Den som är i bäst form kommer att spela. Det gäller alla i laget.

Rob Holding var på väg på lån till Newcastle United. Det blev det inget med.
- Jag sade till honom att jag ändrat mig. Du ska ingenstans. Rob är en som står för alla värderingar som den här klubben har. Han hade en riktig tuff tid, men han tränade och övertalade om att han är bra nog att spela för den här fotbollsklubben och nu, varför ska jag släppa iväg honom?