Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Här firar Arsenalspelarna segern i FA Youth Cup 2009 på Anfield.

The lost generation - vad hände sen?

mån 14 sep 2020 kl 13:31

2009 vann Arsenal FA Youth Cup och hade ett superlag. Men vad hände sedan? Arsenal.se drar nu igång en artikelserie där vi går på djupet hur det gått för talangerna.

Det är många tidningar och sajter som lagt ut texter om Arsenals U18-lag från 2009 och hur det gick för grabbarna sedan. The lost generation beskrivs de som. Men de flesta konstaterar bara var de är nu, det skummas lite på ytan och det fokuseras på Jack Wilshere och Francis Coquelin som var de stora stjärnorna.
Vi vill gå mer på djupet och berätta hur fotbollslivet blev för den framgångsrika truppen som körde över Liverpool i finalen för elva år sedan.
Hur har spelarnas karriärer varit, vilka motgångar och framgångar har de upplevt och var är de nu.
Den som vi börjar med i serien blir målvakten James Shea - som idag är andremålvakt i Championshiplaget Luton Town.
Ni kan läsa texten här.

Om vi går tillbaka till 2009 och kollar vad som hände så var det så att Arsenals U18 vann både ligan - och FA Youth Cup. I finalen, som spelades över två matcher, ställdes Steve Boulds gäng mot Liverpool.
Den första matchen spelades på Emirates Stadium inför 33 662 åskådare.
Arsenal vann övertygande med 4-1 och målen gjordes av Gilles Sunu, Jack Wilshere, Sanchez Watt och Jay Emmanuel-Thomas. Liverpools mål gjordes av Alexander Kakaniklic, idag i Hammarby.

Returen spelades fyra dagar senare på Anfield. Och ännu en gång var Arsenal ett par klasser bättre. 2-1 blev till de för dagen gultröjade Arsenalspelarna. Sanchez Watt och ett självmål av spanjoren Daniel Ayala finns i protokollet för The Gunners. Finske Lauri Dalla Valle gjorde Liverpools mål.
6-2 blev det totalt och kaptenen Jay Emmanuel-Thomas kunde höja pokalen i skyn på Merseyside.