Medlemmar: 5050 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tre år till ska den här duon jobba efter Aubas kontraktsförlängning i veckan.

"Det är en glädje att jobba med honom"

lör 19 sep 2020 kl 10:20

I veckan blev det klart. Auba signade nytt kontrakt. - Jag är väldigt glad över att ha övertygat Auba om att stanna kvar i klubben, säger Mikel Arteta.

Arsenal möter West Ham United hemma ikväll och igår eftermiddag körde Mikel Arteta sin vanliga presskonferens inför matchen.
Mycket av snacket handlade så klart och Pierre-Emerick Aubameyang.
Och anfallarens nya kontrakt.
- Jag är väldigt glad över att ha övertygat Auba om att stanna kvar i klubben. Det är en glädje att jobba med honom och jag tror att vi har en väldigt transparent relation. Vi har kunnat vara tydliga mot varandra vad vi vill göra, hur stor Auba är för mina planer nu och för framtiden, sättet han tränar, hur han uppför sig och hur han presterar är exakt det jag vill ha från honom. Jag vill att han håller i det de kommande åren.

Arteta säger så här om sin egen inblandning i att Aubameyang valde att stanna i Arsenal och skriva på ett nytt kontrakt:
- Jag hade min del i det, vilket är en del av mitt jobb, att försöka att förklara för honom vad vi försöker göra och hur viktig han skulle bli när vi bygger det. Klubben ska ha stor cred för det och de som jobbat med att sätta ihop ett projekt och ett paket för honom att stanna i klubben. Det krävdes mycket jobb och mycket ansträngning från klubben. Så tack så mycket för att för att de stöder oss för det var viktigt att lösa det.
- Det var en sak som oroade mig för det är så svårt att hitta en anfallsersättare av den kalibern. Så jag är väldigt nöjd.

Det rapporterades att Arsenal fick in bud på skyttekungen från både Barcelona och Inter.
Men Auba och Arsenal ville jobba vidare tillsammans.
- Jag tror att en anledning till att Auba stannar är för att vi har ett otroligt fotbollslag, fotbollsklubb. Vi har några fantastiska personer som jobbar här och för att han känner hur mycket kärlek han har från fansen.
- Storleken på vår klubb är lika stor som deras. Det viktigaste är klubben. Vad vi inspirerar till att vara och vad vi kan uppnå i framtiden. Vi behöver säkerställa att våra spelare tror på vårat projekt.