Medlemmar: 5050 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta kunde pusta ut till slut efter ett sent avgörande mot West Ham.

"Jag är väldigt nöjd med tre poäng"

sön 20 sep 2020 kl 01:57

En klen insats gav ändå tre nya poäng. Mikel Arteta var belåten. - Jag är väldigt nöjd med tre poäng.

Arsenal dominerade stort på Craven Cottage och vann premiären mot Fulham med 3-0.
Idag kom andra raka segern.
Men det var på ett helt annat sätt.
Mikel Artetas gäng var inte bra - och hade flyt som lyckades greja tre nya poäng.
- Jag är väldigt nöjd med tre poäng, sa Arsenaltränaren till Sky efter matchen.
- Det är en match att analysera ordentligt för vi hade många grejer som vi skapade själva i många moment. Det påminde mig om matchen vi spelade mot dem förra säsongen. Vi lät dem springa. Det finns ingen struktur i världen som kan hålla när någon har bollen helt attackerad och ger den till motståndaren. Vi behöver förbättra många saker.

Arteta höll med om att hans lag kom undan idag.
- Ja, men vi skapade tillräckligt för att vinna matcher. Vi släppte dock till för många chanser. Vi gjorde två drömmål igen. Vad jag gillar är hur vi tar oss an sista 25 minuterna när de kunde gått ner sig lite, då lyfte de sig och hade det här varit för några månader sedan så hade vi kryssat eller förlorat. Idag vann vi.
- Vi kommer behöva hitta sådana här vägar under säsongen för vi kommer att ha matcher som den här. Jag känner David (Moyes) väl och det här är den typen av matcher han vill ha, de är svåra att besegra.

Spanjoren sade också att spelarna behöver sådana här matcher för att förstå sakerna de ska göra.
Och han hyllade laget för senaste träningsveckan.
- Det är nog den bästa de gjort sedan jag kom hit när det kommer till förståelse av vad ska göras under matchen och positionering när vi har bollen, men de första 15 minuterna av matchen, med boll, är de sämsta sedan jag kom hit.