Medlemmar: 5012 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta spelade en stor roll i att Auba förlängde kontraktet med Arsenal.

"Två saker gjorde att jag stannade"

lör 26 sep 2020 kl 00:32

Det nya kontraktet är påskrivet och klart. Nu berättar Pierre-Emerick Aubameyang mer om varför han valde att stanna i Arsenal.

Det är elva dagar sedan det blev klart. Då gick Arsenal ut och meddelade att man lyckats få Pierre-Emerick Aubameyang att skriva på ett nytt treårskontrakt.
Skyttekungens framtid i klubben var säkrat.
Inför måndagens möte med Liverpool har Auba snackat ut om förlängningen med Sky.

Där berättar 31-åringen om varför han valde att stanna i klubben - och att det fanns stora anbud som han nobbade.
- Det var två saker gjorde att jag stannade. Det första var Mikel Arteta. För sedan han kom in så har han fört med sig massor med positivt och en ny filosofi för oss. Det var viktigt för det passade mitt spel och jag känner att jag kan utvecklas under honom. Det var huvudanledningen, men också kärleken jag får från fansen och hela klubben. Alla behandlar mig väldigt, väldigt bra. Jag känner mig hemma här och det är därför jag stannar.

- Vi hade ett snack under lockdownen och vi skulle prata om matchen, då sade han (Arteta): "Okej, glöm det, nu ska vi snacka om framtiden" och så frågade han hur jag ville göra. Kände bara och sade "det känns så bra sedan du kom hit, jag blir bättre och filosofin är så bra så jag vill bara stanna". Då sade han "Jag är säker på att du kan bygga upp det du vill här, men det handlar bara dig och vad du vill. Självklart kan du lämna och gå för pokalerna i en stor klubb också, men jag tror du kan skapa ditt arv här i den här fantastiska klubben". Det var huvudbudskapet till mig och efter det snacket var som "okej, allt är klart för mig och jag vill bara stanna".

Om intresset från andra klubbar och om han funderade på att lämna säger han:
- Jag funderade på det, om jag ska vara ärlig, för jag hade fina anbud. Men känslan som är här, kärleken från fansen och klubben, jag är inte säker på att jag hade fått det om jag hade lämnat för en annan klubb.