Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arteta leda Arsenal till ny seger mot Liverpool ikväll?

Arteta: "Jag är här för att vinna"

mån 28 sep 2020 kl 13:13

Liverpool borta är en trixig uppgift. Nu säger Mikel Arteta att han är redo att frångå sina principer för att vinna på Anfield ikväll.

Mikel Arteta har under sin korta tid som Arsenaltränare redan vunnit två gånger mot Liverpool. Först 2-1 i ligan i somras och sedan i upptakten av den här säsongen i Community Shield.
Ikväll väntar en drabbning mot förra säsongens ligavinnare.
På Anfield.
- Jag är här för att vinna, säger spanjoren till Guardian.
- Jag är här för att hitta vägar att göra det. Om jag föreslår något väldigt annorlunda som är avslöjande om vårat lag just nu så tror jag inte att jag agerar på bästa sätt för klubben eller spelarna. Spelarna som vi har tillgängliga kan förändra vår matchplan. Vi måste vara redo att anpassa oss. Som fotbollen är just nu tror jag inte att bara ett sätt att spela fungerar om du inte är överlägsen hela tiden.

Arteta säger att han är redo att frångå sina fotbollsprinciper för att vinna.
- Ibland är det vad du vill göra som coach och ibland är det var du tillåts göra när spelarna och insatserna som motståndarna har är på toppnivå. I de matcherna var det så att vi under långa perioder behövde försvara djupare än vad vi vill, men vi behöver förbereda oss på hur vi kan vinna sådana matcher.

Ska Arsenal ta över serieledningen från Leicester City behöver Artetas gäng vinna med minst 5-0 på Anfield ikväll.
Knappast troligt även om säsongsinledningen bjudit på en rad häpnadsväckande resultat.
Dock har Liverpool startat starkt också och har även de sex poäng efter två omgångar.
- Vi är vi olika skeden som klubbar, med framgången som de haft de senaste åren och hur stabila de varit i Premier League och Champions League.