Medlemmar: 8922 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bellerin kunde inte stoppa Liverpool från att vinna på Anfield.

"Gör vi misstag så straffar de oss"

tis 29 sep 2020 kl 02:38

Arsenal kunde inte rå på Liverpool. Men Hector Bellerin tycker att The Gunners minskar glappet till förra årets ligavinnare.

När Alex Lacazette sköt 0-1 på Anfield ökade hoppade om en tredje raka seger mot Liverpool. Men kvitteringen kom snabbt och innan paus satte Andy Robertson 2-1. The Gunners hade lägen i andra och var med i matchen länge, men på slutet kom 3-1.
- Det är svårt att se positiva saker efter en förlust, men jag är säker på att vi kommer att se många bra saker som vi gjorde när vi kollar på matchen igen imorgon. Det är väldigt frustrerande, efter att vi vunnit de senaste två matcherna mot dem så trodde vi verkligen att vi kunde vinna här på Anfield. Jag tycker att vi hade chanser att göra det ännu svårare för dem, men det blev inte så idag, sa Hector Bellerin till Arsenal.com.

- Alla deras mål kommer från andrabollar och fasta situationer och det är saker som vi fortsatt måste jobba hårt med. Vi vet att det är en stor lucka, men vi jobbar på det varje match. Men när du spelar mot lag som Liverpool är det väldigt små marginaler och gör du misstag så straffar de dig. Det är vad som hände idag. Vi har en ny match mot dem på torsdag och då ska vi se till att ge dem en kamp som vi gjorde idag. Förhoppningsvis kan vi åka hem med ett bättre resultat då.
Känner du att glappet minskar?
- Definitivt. Jag tycker att vi jobbar riktigt, riktigt bra. När du bygger en ny identitet, ett nytt sätt att spela, så är det inget som händer över en natt. Ibland tar det mycket tid, det krävs förluster, det krävs vinster och mycket lärande. Vi har många nya spelare den här säsongen och de behöver bli bekväma med systemet. Det är många saker men jag tycker vi kan säga att vi jobbet vi lade ner idag, ur den aspekten är jag stolt över grabbarna.

För egen del säger högerbacken att han börjar komma tillbaka på allvar efter den svåra knäskadan.
- Att komma tillbaka efter den långa skadan har varit tufft för mig. När jag väl var tillbaka så kändes knät bra, men kroppen i övrigt var inte på samma ställe som innan skadan. Under nedstängningen så kände jag att jag fick chansen att fokusera på mig själv och göra lite skitjobb, som man säger. Jag har kommit tillbaka starkare. Jag har fortsatt jobba under sommaren och nu känner jag att var där jag var två minuter innan skadan. Men det viktigaste är att laget spelar bättre och bättre varje dag, det gör mig glad.