Medlemmar: 8767 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gabriel svarade för en fin insats i försvaret när Arsenal besegrade Sheffield United.

Spelarbetyg - Pepe och Gabriel vassast

sön 4 okt 2020 kl 17:31

Arsenal besegrade Sheffield United. Pepe fick fin utdelning under sin halvtimme på planen och Gabriel var dominant i backlinjen. Nketiah hade en tyngre dag på jobbet.

Bernd Leno 6
Hade väldigt lite att göra såväl i första som andra halvlek, men tog de skott vi kan begära. Det känns som att det finns ett frågetecken för hans spel i luften, för många gånger tvingas han boxa bort bollen när man hellre skulle se att han höll den. Svårt att lasta honom för målet. Fick aldrig möjlighet att visa sin fantastiska högstanivå idag.

Gabriel Magalhaes 8
Det här med att spelare behöver en period av acklimatisering när de kommer till England stämmer i regel. Gabriel är undantaget som bekräftar den regeln. Han känns så trygg i backlinjen att jag vågar hävda att det snudd på är som att se Sol Campbell i sin glans dagar. Mittbacken är inte den som står för de mest spektakulära aktionerna, men han är trygg och placeringssäker och ställer inte till det för sig när det uppstår stressade situationer. Mycket bra insats.

David Luiz 6
Var illa ute i inledningen, men klarade sig från varning eller rentav en frilägesutvisning om det hade velat sig illa. Kan i vanlig ordning uppträda nonchalant emellanåt, men styr trots det backlinjen med stor tydlighet. Samtidigt blir det tydligt att laget kan straffas när backlinjen slappnar av, vilket skedde vid 2-1-målet. Överlag en godkänd insats.

Kieran Tierney 7
Visar att han är ett viktigt hot framåt med sina löpningar i vänsterkorridoren. Kommer ofta till inläggslägen, vilket laget borde utnyttja mer. Sedan är frågan om det är kvaliteten på hans inlägg som är ojämn eller att de andra spelarna som fyller på för dåligt som gör att inläggen inte resulterar i större farligheter. Kanske är det bara en fråga om samspel, och förhoppningsvis kommer det ju mer spelarna får spela ihop. Passiv vid gästernas reduceringsmål.

Hector Bellerin 7
Spanjoren hade det många gånger tufft i fjol, men den här säsongen tycker jag att han är mer sitt gamla jag igen. Snabbheten är tillbaka liksom hans förmåga att bidra offensivt. Hans två assist idag är av olika karaktär, men det säger något om Bellerins insats att han är delaktig i de avgörande momenten. Det känns genuint kul att se en spelsugen Bellerin igen.

Mohamed Elneny 6
Säsongens positiva överraskning kändes inte malplacerad den här gången heller. Han bidrar till att hålla igång tempot offensivt och är noggrann i såväl passnings- som positionsspel. Kan bli lite för passiv i försvarsspelet och snarare vänta på motspelarens drag än att agera aktivt för att stoppa honom. Sliter hårt matchen igenom och förtjänar helt klart sin plats i startelvan just nu.

Dani Ceballos 6
Mycket av det offensiva spelet hänger på Ceballos och det är en uppgift han ibland bottnar i - och ibland inte. Han måste naturligtvis ha tillstånd att slå chansbollar, men jag tycker att han tappar för mycket boll och ibland förstår jag inte ens vad han försöker göra. Samtidigt får man inte vara för hård mot spanjoren, för ibland saknas hjälpen från lagkamraterna. Han sliter hårt och bidrar dessutom mycket med sitt defensiva ansvar.

Bukayo Saka 6
Det är lätt att glömma att Saka fortfarande är tonåring och bara har ett drygt års erfarenhet av toppfotbollen, vilket gör att kraven på vad han ska åstadkomma ibland blir väldigt höga. Samtidigt ska det vara höga krav på Arsenalspelare och Saka har en nyckelroll när det gäller att skapa offensivt. Idag hade han det kämpigt framåt - men han var på rätt plats när läget dök upp och kylan i att placera in nicken på det sättet imponerar.

Willian 5
Hade inte riktigt ordning på fötterna idag. Slarvade i såväl passningsspel som vid egna dribblingar och bidrog inte så mycket som han hade behövt för att Arsenal skulle dyrka upp gästernas tighta försvar tidigare. Han bidrar med samtidigt med rutin och det var inte minst viktigt i slutet när det blev darrigt efter The Blades reducering.

Eddie Nketiah 4
Löper mycket, men skapar lite. Kommer till halvchanser där han har alla möjligheter att skapa helchanser, men ofta sviker förstatouchen honom. Ibland vågar han inte heller vara tillräckligt direkt i sitt spel. Där Pepe sätter fart mot mål avvaktar Nketiah och vänder hem med bollen. Hans löpningar bidrog samtidigt till att trötta ut Sheffield Uniteds försvarsspelare, vilket Pepe kunde dra nytta av när han kom in.

Pierre-Emerick Aubameyang 6
Drar alltid på sig mycket uppmärksamhet, men kanske hade det varit bättre att starta honom centralt i en match av det här slaget där Arsenal har mycket boll. Lagets offensiv blev genast mycket vassare när han gick in centralt istället för den klart mer begränsade Nketiah. Har inte hittat målformen ännu den här säsongen, men det är givetvis bara en tidsfråga innan han nätar igen.

Avbytare
Nicolas Pepe 8
Kom in och visade att han var just den offensiva kraft som saknades i laget under den första knappa timmen. Hann inte vara på planen mer än drygt fem minuter innan han var delaktig i 1-0-målet och själv hade gjort 2-0. Den här Pepe är den vi har suktat efter ända sedan rekordvärvningen skrev på förra året, men som vi hittills bara har sett glimtvis.

Granit Xhaka - spelade för kort tid för att betygssättas
Bidrog till lugn i slutet när United pressade på för en kvittering.

Ainsley Maitland-Niles - spelade för kort tid för att betygssättas
Byttes in, men hann inte göra något.