Medlemmar: 5496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta ser fram emot att få jobba med Thomas Partey.

Arteta hyllar värvningen av Partey

tis 6 okt 2020 kl 14:51

Arsenal löste utköpsklausulen. Och köpte Thomas Partey. - Vi är nöjda med att kunna addera en sådan högkvalitativ spelare till vår trupp, säger Mikel Arteta.

Inte långt innan transferfönstret stängde igår kväll gjorde Arsenal klart med en supervärvning. The Gunners pyntade de £45 miljonerna som Atletico Madrid satt som pris på Thomas Partey.
Och köpte mittfältsstjärnan.
Mikel Arteta jublade - och kommenterade:
- Vi har haft koll på Thomas ett tag och vi är nöjda med att kunna addera en sådan högkvalitativ spelare till vår trupp. Han är en dynamiskt mittfältare med fantastisk energi. Han kommer med massor med erfarenhet från en toppklubb och har spelat på högsta nivå i La Liga och i Champions League i många år. Vi har blivit väldigt imponerade av hans attityd och hur han tar sig an matcherna. Han är en intelligent fotbollsspelare och vi ser fram emot att få in honom i vårt system så att han kan bidra till vår process som vi bygger.

Sportchef Edu sa så här till Arsenal.com:
- Thomas har alla egenskaper för att vara en toppspelare i Arsenal. Han är en ledare på och utanför planen och exakt den typ av spelare och person vi vill ha i klubben. Vi känner att vi redan nu har bra koll på Thomas baserat på det jobbet vi lagt ner med att analysera hans insatser den senaste tiden. Han allroundspel och aggressiva spelstil kommer han bli ett briljant tillskott till vår trupp. Vi har öppnat säsongen starkt och vi vill fortsätta att bygga på det med Thomas som en del av vår klubb.

Thomas Partey kommer spela i tröja nummer 18.