Medlemmar: 8531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Tierney få tummen upp för spel mot Man City?

Kan Tierney spela mot Man City?

tor 15 okt 2020 kl 13:59

Kommer vi få se Kieran Tierney i spel mot Manchester City på lördag? Oklart - men Mikel Arteta hoppas på det.

Det råder stor osäkerhet vad som händer med Kieran Tierneys medverkan i PL-omstarten på lördag mot Manchester City. Det var förra veckan som det skotska förbundet meddelade att Southamptonspelaren Stuart Armstrong testat positivt för Covid-19. Efter som Tierney hade varit i kontakt med honom rapporterades att han, Ryan Christie och två från ledarteamet skulle sättas i karantän.
Vänsterbacken fick inte spela några matcher med Skottland.
Och eftersom självisoleringsperioden var 14 dagar skulle Tierney även missa helgens möte med Manchester City.

Kort efter beskedet sade 23-åringen att han var besviken och frustrerad.
- Jag har följt alla föreskrifter och sett till att socialt distansera mig från alla lagkamrater på hotellet. Jag har också testat negativt. Jag vet att Arsenal och det skotska förbundet nu är i dialog med skotska myndigheter för att bringa ytterligare klarhet.
Men där är vi nu.
Och några klara besked har inte kommit.

När Mikel Arteta kommenterade läget på dagens presskonferens var budskapet att han hoppas att Tierney ska kunna spela på lördag. Men han visste inte.
- Det här är väldigt komplicerat. När vi skickar spelare utomlands tappar vi kontrollen. Vissa myndigheter har olika regler mot de vi har i Premier League. Vi diskuterar fortfarande med myndigheterna och förhoppningsvis vet vi mer under eftermiddagen.