Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thomas Partey är på plats och tränade med laget för första gången idag.

Debuterar Thomas Partey direkt?

tor 15 okt 2020 kl 17:00

Manchester City borta på lördag kväll. Får vi se nyförvärvet Thomas Partey direkt då?

Sent på transfer deadline day blev det klart. Arsenal betalade Thomas Parteys utköpsklausul och strax efter midnatt presenterades av klubben. Mittfältaren fick tröja nummer 18.
Och i veckan kom han tillbaka till Colney efter att ha varit med det ghananska landslaget i Turkiet.
Det många undrar över nu: Kommer Partey lira mot Manchester City på lördag?

Mikel Arteta gav så klart inget direkt svar på den frågan idag när han mötte pressen inför omstarten, men öppnade ändå lite för debut i helgen.
- Han kom hit häromdagen och håller på att bli familjär med allt runt klubben. Idag kommer han träna med oss för första gången så allt har verkligen kommit snabbt för honom. Vi visste innan vi signade honom att han är spelklar och väldigt sugen på att spela så vi får se hur de går de närmsta dagarna.
När det kommer till anpassning till ett nytt lag, ett nytt land och en ny liga varierar tiden för varje spelare.
- Det är väldigt individuellt och baseras på många faktorer, säger Arteta.
- Hur de anpassar in till en början med familjen i staden, om de pratar språket eller inte, om deras kvaliteter passar in i laget och Premier League direkt eller om de behöver anpassning och utveckling. En del spelare klarar det snabbt medan det tar mer tid för andra.

Arteta säger dock att värvningen av Partey fått väldigt positiv respons i klubben.
- Jag har sett förväntningarna och att fansen är väldigt glada. Jag har också sett några väldigt positiva reaktioner efter att vi köpte honom, även inom laget, truppen och bland ledarna. Han är en spelare som vi haft ögonen på under lång tid och nu har vi lyckats få hit honom. Jag tror att han kommer att bli ett väldigt viktigt nyförvärv till laget.