Medlemmar: 6070 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det verkar som Tierney är redo för spel mot Manchester City.

Tierney ska kunna spela mot Man City

fre 16 okt 2020 kl 14:21

Rapporterna från Skottland är tydliga. Kieran Tierney ska kunna få grönt ljus att spela mot Manchester City imorgon.

Mikel Arteta sade igår att han kommer att bli väldigt besviken om Kieran Tierney inte får vara med och lira mot Manchester City på lördag kväll. Den 6 oktober som fick vänsterbacken beskedet att han skulle sättas i karantän i 14 dagar efter att ha varit i närheten av landslagskollegan Stuart Armstrong som testat positivt för Covid-19.
Men Tierney hade själv testat negativt.
Och sade själv att han var väldigt besviken och frustrerad över beslutet.

De 14 dagarna i karantän skulle innebära att han missar lördagens möte med Manchester City. Igår snackade Mikel Arteta om läget på presskonferensen och sade:
- Det här är väldigt komplicerat. När vi skickar spelare utomlands tappar vi kontrollen. Vissa myndigheter har olika regler mot de vi har i Premier League. Vi diskuterar fortfarande med myndigheterna och förhoppningsvis vet vi mer under eftermiddagen.

Arsenal har själva inte sagt något mer, men enligt skotska The Sun ser det nu ut som att Tierney får klartecken till spel på Etihad Stadium. Tidningen hävdar att The Gunners framgångsrikt förhandlat bort självisoleringen.
Klubbens läkare Gary O'Driscoll har diskuterat frågan med det skotska fotbollförbundet, skotska myndigheter och the Lothian Health Protection Team.
Men framgång vad det verkar.