Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det kommer inte bli något spel för den här duon under hösten.

"Vi behövde fatta det beslutet"

fre 16 okt 2020 kl 15:30

Arsenals trupp är för stor och Sokratis och Özil kommer inte få någon speltid framöver. Nu berättar Mikel Arteta mer om beslutet och läget.

The Gunners har för många icke "homegrown-spelare" i sin trupp. Detta har gjort att Mikel Arteta har tvingats lämna spelare utanför de som registrerats för Europa League och kommer tvingas till samma sak när Premier League-truppen ska reggas den 20 oktober.
Till EL blev det Sokratis, Mesut Özil och William Saliba.
Nästa vecka är det högst troligt att trion får samma besked för Premier League.

Nu har Arsenaltränaren berättat mer om hur han behöver hantera situationen.
- Det är ett riktigt tufft beslut för mig att ta. Att lämna spelare utanför truppen på den här nivån och att de vet att de inte kan vara med är riktigt tufft. Jag gillar det inte alls, men beslutet var tvunget att fattas för vi har för många utländska spelare. Tyvärr. Vi behövde göra det valet.
Det här betyder att han kommer att ha två spelare i truppen som vet att de inte kommer att spela alls under hösten.
- Det är det hårdaste. Jag tvivlar inte på spelarnas professionalism. Jag har redan pratat med dem och berättat. Som jag sade innan, det var en väldigt svår diskussion. Det sista du vill göra är att ta bort dem bara för att det är en restriktion i antalet spelare du får ha i truppen. Du vill ge dem möjligheten att spela om de gör det bra och kan hjälpa oss på planen.

- Men det här är läget som är. Vi visste det innan transferfönstret, vi försökte lösa det, vi försökte ge spelarna chansen i andra klubbar. Vi lyckades inte med det och nu gäller det bara att hålla dem motiverade, att få dem att känna sig delaktiga i det vi gör och stötta dem. När de vet att de inte kommer att spela vecka in och vecka ut så är det en väldigt svår grej.