Medlemmar: 7610 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal mållöst mot City - igen.

Mållöst Arsenal föll på Etihad

lör 17 okt 2020 kl 18:30

Sterlings mål i den första halvleken blev matchens enda. Arsenal lyckades aldrig komma upp i någon högre växel och får åka hem utan poäng.

Första halvlek:

0: Rob Holding har gått sönder redan före matchen börjat. David Luiz tar hans plats i backlinjen.
1: City får en tidig målchans när Mahrez och Sterling samarbetar i offensiven. Mahrez drar på skott, men bollen en bit utanför Lenos högra stolpe.
5: Ny halvchans för City när de kontrar. Mahrez vrider, vänder och spelar in på Agueros huvud. Nicken en bit över.
10: Båda lagen ser ut att försöka vilja spela på samma sätt. Rulla boll i backlinjen och försöka hitta framåt. City med något spelövertag.
14: VARNING. Rodri drar och sliter i Bukayo Saka som drev fram längs kanten, gult kort.
23: MÅL. City spelar upp och runt Arsenal. Aguero till Foden som skjuter ett skott som Leno klarade. Men returen landade hos Sterling som kunde lägga in 1-0 i mer eller mindre öppen bur.
25: Saka var sugen på att kvittera direkt när han dribblar in sig i straffområdet och går på skott. Men räddning och hörna Arsenal.
26: Hörnan landar efter lite fram och tillbaka i ett inspel på Pepe, som nickar utanför. Arsenal har skapat två chanser på kort tid. De två enda i halvleken hittills.
27: Nytt läge för, för City denna gång. Mahrez bryter ner längs sin kant och pressar Leno med ett skott, som tysken klarar. Returen landar dock tillbaka hos Mahrez, men nästa skott är i burgaveln.
34: City fortsätter pressa högt och efter ett halvdåligt uppspel av Gabriel så skapas ett läge där Leno tvingas rusa ut och parera. Bra ingripande av keepern.
39: JÄTTELÄGE för Arsenal. Saka aktiv på sin kant som kombinerar med Tierney och Auba. Saka blir frispelad men Ederson klarar avslutet.
45: Nytt läge för Saka, som varit ljusglimten i Arsenals offensiv. Hörna som resulterade i ett skott från Gabriel. Inget resultat ur det dock.

Pausvila 1-0

Andra halvlek:

46: Matchen hinner knappt börja igen före Pepe har ett avslut, som tyvärr Ederson klarar. Men Pepe blir liggandes efter och får vård. Inget allvarligt dock.
60: Det händer inte allt för mycket i matchen just nu. Bollinnehavet är mest hos City, men det rullas runt säkert i laget. Arsenal försöker pressa något, men är något avvaktande.
63: VARNING. Tierney blir trampad i hasorna av Cancelo, gult kort.
65: BYTE. Aguero ut och Gundogan in.
68: VARNING. Saka bryter fram och Dias kapar. Gult kort igen för City.
69: BYTE. Willian ut och Lacazette in.
77: Otroligt nära självmål när City spelar in en boll i boxen. David Luiz hängde fram en fot och bollen höll på att gå in bakom Leno, men blev till hörna.
82: Ny frispark för Arsenal när City återigen spelar fult. Pepe tar hand om den, men bollen ett par meter utanför stolpen.
84: BYTE. Dubbelbyte från Artetas sida. Pepe ut för Nketiah Xhaka ut för Partey.
85: VARNING. Ake maskar på en frispark och får gult.
89: BYTE. Foden ut, Fernandinho in.

Matchen slutar 1-0