Medlemmar: 5171 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta kunde inte rubba polaren Guardiola på Ethiad Stadium ikväll.

"Vi förtjänade mer från matchen"

lör 17 okt 2020 kl 23:44

Arsenal föll med uddamålet i Manchester. Mikel Arteta var besviken. - Jag tycker att vi förtjänade mer från matchen.

Det blev bara ett mål på Etihad Stadium. Raheem Sterling skickade in returen från Bernd Leno.
1-0 till Manchester City.
Det blev inte mer trots att båda lagen hade fina chanser.
Men en liten förlust är ingen tröst.
- Nej, jag är besviken för jag tycker att vi förtjänade mer från matchen, sa Arteta till Sky efter matchen.
- Jag är väldigt nöjd med insatsen som vi gör idag mot ett topplag. Att komma hit och spela med attityd och att ha modet att spela som vi gjorde idag, att vi gjorde det så svårt som vi gjorde, jag måste säga att jag inte kan kräva mer av spelarna mer än att när man har tre stora chanser så måste du göra mål i en sådan här match.

Spanjoren tyckte Arsenal skulle haft straff i slutet av första halvleken när Kyle Walker var väldigt högt upp med sulan när Gabriel ska nicka i boxen.
- Det måste kollas (av VAR). De sade att de hade tittat på det och jag frågade då: "Hur i helvete har ni tittat på det om det tog två sekunder att se på situationen? Det är något där.
Enligt Sky så valde man att inte kolla situationen.
- Ja, det är vad jag tror hände.

Arteta var inte nöjd med lagets försvarsspel när City gjorde 1-0.
Om det sa Arteta:
- Ja (vi kunde ha gjort det bättre). Jag behöver kolla på det, men självklart är det något med alla mål som motståndaren gör. Vi vet att allt behöver vara perfekt i båda boxarna mot dem. Men jag måste säga igen att vi kommit en lång väg. Jag är väldigt nöjd. Jag var i Citys omklädningsrum i fyra år och vet vad det krävs från ett lag att göra det vi gjorde ikväll här.