Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

AMN gillar att jobba med Mikel Arteta.

"Jag valde att stanna i klubben jag älskar"

tor 22 okt 2020 kl 03:17

Ryktena om en Wolvesflytt var starka - men Ainsley Maitland-Niles valde att stanna i Arsenal. Ett beslut han är nöjd med nu.

Det kändes som att det var nära att Ainsley Maitland-Niles skulle lämna Arsenal under sommaren och gå till Wolverhampton Wanderers. Midlandsklubben lade bud.
Och ryktena var många.
Men det blev aldrig så - och AMN valde att jobba vidare med Mikel Arteta i Arsenal.
- Det var mycket rykten som cirkulerade men i slutändan valde jag att stanna i klubben som jag älskar och jag är nöjd med beslutet. Och jag är säker på att managern är nöjd med mitt beslut, säger mittfältaren inför kvällens möte med Rapid Wien.

När han utvecklar varför han valde vidare spel i Arsenal säger han:
- Det handlade om att managern tror på mig, att han har gjort det och allt var bra till slut.
AMN köpte Mikel Artetas krav - även om de är hårda och många.
- Det var aldrig någon dålig relation mellan oss. Han krävde bara mer från mig än vad jag gjorde från mig själv och sade att jag behövde jobba för att ta mig tillbaka in i laget.
- Han gav mig mycket självförtroende, kanske mer än jag hade själv men kanske att jag inte visste hur jag skulle få ut det och det har han hjälpt mig med.

Men att spela på en massa olika positioner är krävande. Mikel Arteta är en man med mycket instruktioner.
- Det är tufft för jag måste memorera två, kanske tre, positioner i varje match.
- Jag är bara glad att jag har en manager som kan se att jag kan spela i mer än en position. Det är bra att spela under honom och förstå hur han vill spela fotboll.

Om situationen med Mesut Özil säger Maitland-Niles:
- Truppen står bakom Mesut. Vi är ett lag och så kommer det alltid att vara till Mesut väljer sitt beslut vad han vill göra och säga. Just nu är vi fokuserade på matchen (mot Rapid). När vi kommer tillbaka till träningsanläggningen kan vi prata om det om han vill.
- När matchen är slut och vi tagit med oss tre poäng hem kan vi åka tillbaka och reda ut situationen som ett lag.