Medlemmar: 3145 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba fixade segern i Österrike.

Auba matchhjälte i Wien

tor 22 okt 2020 kl 18:55

Det var inte en klockren seger. Men det blev tre poäng i Wien. Efter slarv av Leno fick Arsenal vända på bortaplan efter mål av Luiz och Auba.

Första halvlek:

5: Arsenal inleder något starkare, men lyckas inte med något vidare offensivt under de första fem. Cedric Soares är pigg på högerkanten - både i offensiven och i defensiven.
9: Första halvchansen för Arsenal när Eddie och Saka samarbetar på högerkanten. Saka får bollen något för långt ifrån sig på inspelet och keepern kan fånga upp.
15: VARNING! Gult kort Grahovac kapar en framåtrusande Pepe.
15: Frisparken som följde kortet slogs långt in i boxen. David Luiz stod nästan helt ohotad och fick till en bra nick. Keepern som ser ut som Chech räddade.
19: Ojoj, nära mål för Rapid Wien när de blixtrar till från sin högerkant. Boll in centralt som Rapid-anfallaren får en fot på, men Leno reflexräddar fint.
26: VARNING! Lacazette ser ut att snacka till sig ett gult kort efter att ha tacklat och brutit ett försök till kontring från hemmalaget.
34: VARNING! Thomas Partey såg ut att göra en mycket fin aktion på mittfältet, men domaren blåste av och varnade mittfältaren. Reprisen visade en armbåge rakt i nyllet på motståndaren.
37: VARNING! Nketiah får gult kort för att han sköt efter avblåsning. Otroligt töntigt, men tydligen så har vi en kort-sugen domare ikväll...
40: Saka nere för räkning efter en helt vanlig närkamp på mittfältet. Fick gå av plan, men kom in igen.
43: Rapid Wien är farliga i anfallen, och det visar sig igen. Luiz hänger inte helt med när Kara får en boll på sig i straffområdet och vänder om. Skottet strax utanför.

Första halvlek slut 0-0

Andra halvlek:

46: Matchen hann knappt börja förrän Eddie Nketiah lever farligt och drar upp en armbåge i ansiktet på en Wien-spelare. Ingen respons från domaren dock.
51: MÅL! Efter en andra halvlek som inleddes med slarv från Arsenals sida så tog Rapid Wien ledningen. Bernd Leno försöker spela för svårt i boxen och bollen hamnar hos Fountas som lägger in 1-0.
59: Arsenal försöker lite offensivt genom Saka, men inspelet går rakt på keepern.
59: Fountas nära att göra 2-0 efter nytt slarv av Leno. Tveksam hemåtpass som satte tysken i fara.
61: BYTE! Nketiah mot Auba och Cedric mot Bellerin.
65: Farlig frispark för Arsenal när Auba och Lacazette samspelar fint. Fransmannen blev kapad strax utanför straffområdet.
65: Auba tar frisparken, men den seglade en bit över krysset.
70: VARNING! Ritzmaier kort efter att ha slaktat Pepe på vänsterkanten.
71: MÅÅÅL! Frisparken togs väl om hand om. Nicolas Pepe hittade rätt för första gången i matchen och David Luiz nådde högst. 1-1. Fin nick.
72: Och där kom ett nytt farligt ingripande av Leno. Tysken missar återigen med fötterna och sätter Fountas i ett läge där han med lite mer kyla och precision hade gjort 2-1. Tack för det och 1-1 står sig.
74: MÅÅÅÅÅL! Bättre är det offensivt! Elneny med en Özil-passning genom backlinjen som Bellerin möter och spelar in Auba på. Skyttekungen är tillbaka i målprotokollet.
80: David Luiz spelar fram Lacazette, som inte riktigt kommer till och Pepe kommer i skottläge. Men som med det mesta annat han gör så blir det fel. Skottet en bit utanför.
84: BYTEN! Lacazette ut mot Willock och Saka mot Tierney.
88: BYTE! Knasmullner byter Ritzmaier. Kan det bli mer tyskt?
90+2: VARNING! Leno får gult kort för maskning.
90+3: BYTE! Pepe ut och Nelson in.

Matchen slutar 1-2 till Arsenal. Inte den vackraste av segrar. Inte det bästa av spel. Men tre poäng är tre poäng. Kvällens viktigaste dock - Auba har gjort mål igen!