Medlemmar: 5171 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özils agent säger att det inte alls beror på sportliga anledningar att mittfältaren är petad.

Özils agent menar att Arteta ljuger

fre 23 okt 2020 kl 13:41

Mesut Özil är inte att petad på grund av sportsliga anledningar. Det menar mittfältarens agent Dr Erkut Sögüt - som säger att Arsenals fans förtjänar att få veta sanningen.

The show must go on. Efter det att Mikel Arteta lämnat in Arsenals trupp till både Europa League och Premier League stod det klart att det inte skulle bli någon fotboll för Mesut Özil under hösten.
32-åringen anmäldes inte till någon av turneringarna.
Och han har inte spelat fotboll för The Gunners sedan 7 mars.

Häromdagen lade mittfältaren ut ett surt inlägg på sociala medier - varpå Arteta svarade och gav sin syn på det hela. Men ingen trodde väl att det skulle sluta här.
Under matchen igår var Özil väldigt aktiv på Twitter.
Idag har hans agent, Dr Erkut Sögüt, varit ute och vevat.
I en intervju med ESPN säger han:
- Arsenals fans förtjänar en ärlig förklaring, inte att han säger att han "misslyckats med Özil". Du misslyckade inte med Özil, du misslyckades med att vara rättvis, ärlig och transparent, och att behandla någon som har kontrakt och varit lojal hela tiden med respekt.
- Varenda person utanför vet att han inte har behandlat honom rättvist.

Hårda ord. Sögüt säger vidare:
- Han gav honom inte en chans att visa upp sig den här säsongen. Om han fortfarande står under kontrakt borde spelare få en möjlighet att stanna och kämpa för sin plats. Den möjligheten har inte Mesut fått. Varför annars sätta en spelare på bänken två gånger (mot Brighton och Crystal Palace i juni) om han inte var i form eller engagerad?
- Alla vet att han tränar bra. Per Mertesacker har sagt det offentligt. Jag har pratat med minst fem lagkamrater som säger att han tränar väldigt bra. De säger att Mesut är en av deras bästa spelare och kan inte förstå varför han inte är med. Så det kan inte bero på träningen att han inte är på planen så vilka är fotbollsanledningarna? Om du pratar så ska du berätta sanningen som Arsenalfansen förtjänar, annars prata inte alls.