Medlemmar: 5378 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är nöjd med Parteys inledning i Arsenal.

Arteta hyllar Thomas Partey

fre 23 okt 2020 kl 16:53

Arsenal vände och vann i Wien. Efter EL-segern hyllade Mikel Arteta Thomas Partey. - Han var fantastisk, säger Arsenaltränaren.

Thomas Partey fick ett kortare inhopp mot Manchester City i helgen. Igår valde Mikel Arteta att spela nyförvärvet från Atletico Madrid från start när Arsenal reste till Österrike för att möta Rapid Wien i Europa League.
Efter slarv från Bernd Leno hamnade The Gunners i underläge tidigt i andra halvlek.
Men Rapids ledning vändes till seger efter mål av David Luiz och Pierre-Emerick Aubameyang.

Efter matchen hyllade Mikel Arteta Thomas Partey.
- Han var väldigt solid och bekväm. Han skötte mittfältet själv när det var lite mer öppet i andra halvlek. Han var fantastisk och det kommer att komma mer från honom.
Är det en utmaning att hålla förväntningarna under kontroll för honom?
- Ja, självklart. Men han behöver sina lagkamrater runt honom. Det handlar inte om honom. Vi vet att med det priset som vi betalade för honom och den typen av spelare han är så kommer många titta på honom varje match. Det här handlar om strukturen som vi har som lag. Men också flowet och sammanhållningen som vi behöver. Han är en del av det och förhoppningsvis en stor del.

Om matchen sa Arteta:
-Vi visste att det skulle bli en svår match och vi gjorde det även mer svårt med några av de beslut vi tog och målet vi släppte in, som inte är något annat än mitt fel för jag kräver de sakerna. Men jag gillade verkligen reaktionen. I andra halvlek förstod vi bättre var ytorna fanns och hur vi skulle anfalla. Vi spelade med mer mening och skapade mer även om vi släppte till ytterligare en chans efter ett missförstånd på slutet. Men generellt tycker jag att vi gjorde två bra mål och jag är väldigt nöjd med att starta med en seger.