Medlemmar: 5159 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Så här såg Arteta ut under kvällens match.

Arteta: "Jag är väldigt besviken"

mån 26 okt 2020 kl 00:16

Det blev ingen fjärde Premier League-seger. Leicester City vann i norra London. - Jag är väldigt besviken, säger Mikel Arteta.

Arsenal hade ett bra grepp på Leicester City i första halvlek. Man fick också ett mål mycket tveksamt bortdömt för offside när Alex Lacazette satte bollen i mål.
Efter paus mattades attackerna av.
Och med tio minuter kvar kom en omställning som gästerna tog tillvara på. Jamie Vardy nickade in 0-1.

Mikel Arteta var inte nöjd efter förlusten.
- Jag är väldigt besviken, så klart I första halvlek hade vi matchen i våra händer, vi skapade tillräckligt med chanser för att ta ledningen. Vi gjorde ett mål och jag inte hur i helvete det blev bortdömt. Andra halvlek handlade mer om tålamod och vänta på rätt tillfälle mot ett lag som försvarade sig väldigt lågt. De hade inga skott på mål och väntade bara på ett misstag för att straffa om på en kontring. Tillfället vi gjorde ett litet misstag och inte hade press på bollen så straffade de oss bakom backlinjen och vi förlorade matchen.

- Det är väldigt svårt att skapa chanser mot ett lag med tio spelare bakom bollen. Vi såg vad de gjorde mot City och jag förväntade mig att de skulle göra det, men vi hade lägen och vi skulle ha avslutat bättre. När du har de här lägena så måste du få ut så mycket som möjligt av dem och inte göra misstag i backlinjen.

- Vi gav bort några bollar och gav dem lite hopp. Även några andrabollar. Vi hade ändå några lägen efter deras mål, men gav bort för många frisparkar och satte inte in tillräckligt med bollar i boxen. Det är något som vi måste förbättra framöver så klart.

Arsenal hade chans att kliva in i topp fyra vid en seger. Så blev det inte.
Nu är laget tia i tabellen.
En missad möjlighet.
- Ja, för den insatsen som grabbarna gjorde och den pressen de satte på Leicester. De kom inte långt, de skapade ingenting och det är inte lätt. Men vi förlorade matchen och det finns saker som vi måste förbättra.