Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mustafis Arsenalframtid är fortsatt oklar.

"Vi har inte pratat nytt kontrakt"

ons 28 okt 2020 kl 20:23

Härom dagen rapporterades det att Shkodran Mustafi nobbat ett nytt kontraktsförslag. Idag säger mittbacken själv att några förhandlingar inte inletts.

Shkodran Mustafis kontrakt med Arsenal går ut i sommar. I måndags skrev football.london att klubben erbjudit mittbacken ett nytt kontrakt - som han ska ha tackat nej till. Det sades att 28-åringen bestämt sig för att lämna klubben.
Men frågan är om det verkligen är så.
För när Mustafi idag mötte media inför torsdagens Europa League-match mot Dundalk gav han intrycket att några förhandlingar om ett nytt avtal inte ens inletts.

Så här sade Shkodran:
- För tillfället är jag bara glad att vara tillbaka från skada. Det var tre långa månader. Jag är bara glad att kunna spela igen. Vi har inte pratat om något alls så det jag har ingenting att berätta för er. Just nu är det bara viktigt för mig att få ett par matcher och komma in i matchrytmen. Sen får vi se hur det går.
Men han sade också att han gärna blir kvar i klubben.
- När jag fattade beslutet att skriva på för Arsenal gjorde jag det för att jag respekterar klubben. Det är en storklubb. Det är därför jag kan stanna i Arsenal, det skulle betyda mycket för mig.

Under den ganska långa pratstunden med Mustafi snackade mittbacken även om formen, att han efter skadan, han drog på sig i FA-cupsemifinalen mot Manchester City i somras, nu är redo för 90 minuter igen.
Men också hur Mikel Arteta är som tränare.
- Från dag ett så trodde alla på honom i det han försökte få till planen och hur han ville att laget skulle spela.
- Det gjorde det lättare för alla av oss för när du vet vad du ska göra, exakt vad som händer på planen och hur du ska spela. Det har hjälpt mest. Jag måste säga att jag aldrig upplevt så detaljerade träningspass. Vi jobbar på varenda detalj av allt. Självklart så prioriterar vi vårt eget spel först, men sen analyserar vi nästa motståndare för att se var vi kan besegra dem med våra styrkor.

Mikel Arteta fick också frågan på presskonferensen om Mustafis kontrakt, men ville inte säga mer än att mittbacken är fit for fight och att alla kontraktsfrågor hålls internt.