Medlemmar: 6062 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer vi få se Reiss Nelson mot Dundalk i EL?

"Det är upp till honom att ta chansen"

ons 28 okt 2020 kl 23:47

Dåligt med speltid - men ingen utlåning. Nu hoppas Mikel Arteta att Reiss Nelson tar chansen när han väl får speltid.

Reiss Nelson har inte ens fått ihop en hel match räknat i minuter den säsongen. Men den unge engelsmannen är högt rankat och spås en fin framtid. Men hur ska han få speltid?
Det var en av sakerna som Mikel Arteta snackade om på dagens presskonferens inför torsdagens Europa League-möte med irländska Dundalk.
- Han har varit riktigt bra på träning. Han ville stanna här och kämpa för sin plats.

När transferfönstret tickade mot slutet stod det klart att Arsenals trupp var för stor. Både Mesut Özil och Sokratis lämnade utanför trupperna som registrerades till Premier League och Europa League.
Men det kändes även troligt att spelare som William Saliba och Reiss Nelson skulle lånas ut.
Så blev det inte.
- Det var blandade känslor, säger Arteta.
- Reiss var väldigt övertygad om att han ville stanna här och kämpa för sin plats. Och när du ser den viljan, den passionen och den säkerheten hos en spelare så blir man frestad att ha honom kvar även om man vet att möjligheterna kommer att vara begränsade och att han inte kommer att ha så mycket kontinuitet.
- Det slutade med att vi hade en stor trupp i slutet av transferfönstret. Vi hade flera tankar kring Reiss. En var att skicka honom på lån för att få speltid eftersom konkurrensen är stor i vårt anfall. Men saker och ting förändras väldigt snabbt och om han börjar spela matcher och gör det bra. Och att han gör det han kan. Då kan han få starta fler matcher.

- Jag är nöjd över hur han hanterat situationen med att inte få spela så mycket under de första veckorna. Men som alla kan se, saker och ting ändras snabbt och vi får skador. Vi kommer att få fler skador med tanke på schemat som vi har. Han kommer att få fler möjligheter. Då är det upp till honom att ta dem.
- Jag försöker ha en väldigt öppen kommunikation med spelarna och försöker få deras tvivel bort från deras huvuden. Och jag pratar tydligt med dem när de spelar eller inte spelar och anledningarna till det. Oftast har de inte gjort något fel, det är mest för att det är så stor konkurrens för positionerna som de spelar på just då.