Medlemmar: 7574 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vad kan Guendouzi uträtta i Hertha Berlin?

"Ett viktigt och bra beslut för mig"

tor 29 okt 2020 kl 19:04

Matteo Guendouzi säger nu att han hade fler valmöjligheter i sommar. Men valet på Hertha Berlin var rätt. - Det var ett viktigt och bra beslut för mig.

Han hade ingen framtid i Arsenal efter allt som hänt - den tydliga signalen skickade Mikel Arteta. När ny klubb skulle väljas föll valet till slut på Hertha Berlin.
Nu säger Matteo Guendouzi att det fanns fler möjligheter under sommaren.
- Jag hade andra möjligheter, men jag tänkte igenom det länge och noggrant. Det var ett viktigt och bra beslut för mig. Bundesliga är nytt för mig. Jag vill spela så många matcher som möjligt och utveckla mig själv ytterligare tillsammans med laget, säger fransmannen till Kicker.

Guendouzi kom till Arsenal sommaren 2018 och har spelat 81 matcher för klubben.
- Jag hade en bra och intensiv period där. Jag lärde mig mycket om sport och att växa upp där. Det var två bra år för mig. Jag har också en bra relation med Mesut Özil och Bernd Leno och båda sade bra saker om Bundesliga.

Efter att han kom tillbaka till den tyska huvudstaden efter landslagsuppehållet testades mittfältaren positivt för Covid-19.
Detta har gjort att Guendouzi ännu inte debuterat för sin nya klubb.